default-image

Η επιστολή παραίτησης του Α.Σηφάκη - Σε ποιον αφήνει αιχμές

Κρήτη
Η επιστολή παραίτησης του Α.Σηφάκη - Σε ποιον αφήνει αιχμές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την επιστολή παραίτησης του Αντίπα Σηφάκη από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου και το σκεπτικό με το οποίο οδηγήθηκε στην απόφαση, αποκαλύπτει το neakriti.gr.

Mε αιχμές ο κ.Σηφάκης αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει.

H επιστολή παραίτησης

Παραίτηση με αιχμές

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην επιστολή "Με λύπη μου όμως διαπιστώνω ότι ο απολογισμός αυτών των τριών ετών, σε βασικά θέματα και προβλήματα δεν ήταν, στοιχειωδώς, ο επιθυμητός. Και τούτο διότι συνεχίστηκε η ίδια παλιά αντίληψη μιας παθητικής θεώρησης των καίριων προβλημάτων αρκούμενοι και εμείς απλώς σε μία τρέχουσα διαχείριση. Και αναφέρομαι ειδικότερα στην απουσία συστηματικής και ενεργούς παρέμβασης μας σε στρατηγικές επιλογές που αφορούν στην Κρήτη και σε μια αδικαιολόγητη αναβλητικότητα να πιέσουμε στο μέτρο των δυνάμεων μας για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων.

Αισθάνομαι ότι όσα και εγώ ανέφερα στους πολίτες ως ιερή υπόσχεση δεν υλοποιήθηκαν και δεν διαφαίνεται και κάποια αντίστοιχη προοπτική υλοποίησης των.

Δεν επιθυμώ να απαξιώσω συνολικά την προσπάθεια της Περιφέρειας σε επί μέρους ζητήματα του τόπου μας ούτε και τον κόπο συναδέλφων και υπηρεσιακών παραγόντων που προσφέρουν σε μια δυσμένη συγκυρία για την χώρα.Όμως η συνολική μας παρέμβαση σε κεντρικά στραγηγικά προβλήματα της Κρήτης ήταν κατά την γνώμη μου πλημμελής και αλυσιτελής".

Ο ίδιος πάντως αναλαμβάνει και το δικό του μερίδιο ευθύνης αφού αναφέρει: "δε θέλω να μειώσω το ποσοστό της ευθύνης σε ότι μου αναλογεί. Αντιθέτως για να μην αυξήσω την ευθύνη μου από την μη υλοποίηση έστω κάποιων βασικών μας προεκλογικών υποσχέσεων. Η δική μου πολιτική συνέπεια επιβάλλει να σταθώ απέναντι στους πολίτες του Ηρακλείου και της Κρήτης κατά πρόσωπο και με αλήθεια χωρίς να καταφύγω στην επίκληση προσχηματικών δικαιολογιών για την παρατηρούμενη στασιμότητα".

Κατάθεση ψυχής από τον Αντίπα Σηφάκη σήμερα στο Ράδιο 98,4 και στο Γιώργο Σαχίνη όπου μίλησε για τις αδυναμίες ανάπτυξης της Κρήτης, τη στάση της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης.

Η απάντηση της Περιφέρειας

Απάντηση έδωσε στο περιθώριο εκδήλωσης ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης που ρωτήθηκε για το θέμα.Όπως είπε, σέβεται και εκτιμά τον Αντίπα Σηφάκη αλλά το μόνο που έχει να απαντήσει σε αυτή τη φάση είναι ότι «η σιωπή είναι χρυσός».

Υπενθυμίζεται ότι η παραίτηση είχε υποβληθεί εγγράφως από τις 9 Νοεμβρίου και εδώ και ένα μήνα στην Περιφέρεια τηρούσαν σιγή ιχθύος.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΗΧΗΡΗ ΠΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Α.ΣΗΦΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Το παρασκήνιο της παραίτησης

Το χάσμα, η μεγάλη αυτή απόσταση καταγράφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και πολύ καιρό. Το επιβαρυμένο κλίμα μάλιστα είχε διαφανεί προς τα έξω και στον τελευταίο ανοιξιάτικο ανασχηματισμό στην Περιφέρεια, όταν και απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως είναι η πρώτη παραίτηση περιφερειακού συμβούλου της πλειοψηφίας, ενώ αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ο κ. Σηφάκης ήταν ένας από τους δύο πιο ισχυρούς παίκτες του ψηφοδελτίου Αρναουτάκη, έχοντας λάβει 10.308 σταυρούς στην τελευταία εκλογική διαδικασία του 2014. Επίδοση που ξεπέρασε μονάχα η πρώτη του ψηφοδελτίου Θεανώ Βρέντζου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News