default-image

Στα «μαλακά» ο Κρητικός για τους πυροβολισμούς στο μπαρ

Κρήτη
Στα «μαλακά» ο Κρητικός για τους πυροβολισμούς στο μπαρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα «μαλακά» έπεσε ένας 33χρονος - σήμερα - Κρητικός, ο οποίος πριν από περίπου έξι χρόνια, είχε ανοίξει πυρ, σε μπαρ της πόλης του Ηρακλείου, τραυματίζοντας στα πόδια δύο θαμώνες.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 4 ετών και 9 μηνών, ενώ δόθηκε και αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.

Το αιματηρό συμβάν είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2012 σε νυκτερινό κατάστημα επί της λεωφόρου Παπανδρέου, στο Ηράκλειο. Ο 33χρονος άνδρας, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον της Έδρας μετανιωμένος, φέρεται να πυροβόλησε εναντίον ενός 30χρονου - σήμερα - θαμώνα, εξαιτίας μιας παρεξήγησης.

Από τα πυρά του κατηγορούμενου, ωστόσο, τραυματίστηκε όχι μόνο ο θαμώνας με τον οποίο παρεξηγήθηκε, αλλά κι ένα ακόμη άτομο ηλικίας σήμερα 29 ετών. Απολογούμενος σήμερα Τρίτη, ο κατηγορούμενος είπε ότι η αντίδρασή του ήταν «μια ηλιθιότητα». «Με εξύβρισε» ανέφερε εκτός των άλλων για τον έναν εκ των δύο παθόντων, συμπληρώνοντας, ωστόσο ότι θλίβεται πάρα πολύ για το συμβάν.

33χρονος: «Λυπάμαι πάρα πολύ»

Εξάλλου, ο 33χρονος φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ το επίμαχο βράδυ. «Λυπάμαι πάρα πολύ και αισθάνομαι τυχερός που δεν τραυματίστηκε και κάποιος άλλος, τώρα που τα βλέπω όλα με καθαρό μυαλό» πρόσθεσε ο 33χρονος. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κατηγορούμενος, πρόθεσή του ήταν απλά να εκφοβίσει τον 30χρονο.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των δύο αντίδικων πλευρών έχει επέλθει συμβιβασμός, καθώς σύμφωνα και με τον συνήγορο υπεράσπισης, Γιώργο Κοκοσάλη, ο εντολέας του έχει αποζημιώσει την άλλη πλευρά.

Τελικά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 33χρονο. Ειδικότερα τον έκρινε ένοχο για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος του 30χρονου και για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη για τον 29χρονο. Μαζί με τις πλημμεληματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείτο, ο 33χρονος καταδικάστηκε -κατά συγχώνευση- σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 9 μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του. Επίσης, δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, ωστόσο του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Ενάντια στην παράνομη οπλοχρησία

«Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την ποινική μεταχείριση του εντολέα μου, πλην όμως, παρότι συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, αισθάνομαι βαθύτατα την ανάγκη να εκφράσω την ευθεία δυσαρέσκεια και αγανάκτησή μου όχι μόνο για την παράνομη οπλοχρησία -ειδικά- εντός κλειστών χώρων, αλλά και εν γένει για την παράνομη οπλοφορία. Εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους για αόριστο αριθμό προσώπων» ανέφερε με δηλώσεις του στο neakriti.gr ο δικηγόρος του 33χρονου, Γιώργος Κοκοσάλης.

«Είναι ανοησία να πληρώνουμε για μια ολόκληρη ζωή είτε νομικά, είτε ψυχολογικά, το στιγμιαίο λάθος που μπορεί να προκύψει. Πρέπει επιτέλους να αποβάλλουμε αυτές τις ανόητες συνήθειες» δήλωσε, κλείνοντας ο κ. Κοκοσάλης.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News