Ειδήσεις

Έλαβε ενημέρωση στο FB για... γενέθλια του νεκρού φίλου του

Το φυσά και δεν κρυώνει για το θάνατο του νεκρού φίλου του και τον "ρόλο" των social media

Έλαβε ειδοποίηση από το Facebook για τα γενέθλια ενός πολύ καλού του φίλου.

Αλλά με τη μόνη διαφορά ότι ο Κώστας Βεργοπουλος, ο γνωστός οικονομολόγος, έχει φύγει από τη ζωή εδώ και ένα μήνα.

Ο λόγος για τον Αριστομένη Συγγελάκη που τον έλουσε κρύος ιδρώτα καθώς ελάχιστες ώρες νωρίτερα είχε πάρει και ευχαριστήρια επιστολή από την οικογένεια του θανόντος.

Ο ίδιος με καυστικό ύφος πάντως δεν άφησε ασχολίαστη την «αντικοινωνική» στάση από πλευράς social media που αν και τόσο έξυπνα και καλά πληροφορημένα….τελικά έρχεται η στιγμή που την «πατάνε».

Πάντως ο κ. Συγγελάκης έχοντας αναπτύξει στο παρελθόν μία άριστη σχέση με τον Κώστα Βεργόπουλο, υποστήριξε ότι αν ζούσε ο φίλος του θα αντιμετώπιζε το συγκεκριμένο περιστατικό με αρκετή δόση χιούμορ.

Έλαβα πιο πριν μία ειδοποίηση που μου προκάλεσε ανατριχίλα και οργή: Το Facebook με ενημέρωσε ότι σήμερα έχει τα 75α γενέθλιά του ο Κώστας Βεργόπουλος, με την παραίνεση να του ευχηθώ χρόνια πολλά! Τον αγαπημένο μας Κώστα όμως τον χάσαμε αιφνιδίως πριν ένα μήνα και τρεις ημέρες, στις 9.11.2017. Το φυσάω και δεν κρυώνει... (Χθες, μάλιστα, έλαβα την τυπική, ευχαριστήρια επιστολή από την οικογένειά του για το γεγονός ότι παρέστην στην κηδεία του.). Καταλαβαίνετε πώς νοιώθω... Επιτέλους, κάτι πρέπει να γίνει με τα λεγόμενα "κοινωνικά" μέσα δικτύωσης και την αντικοινωνική έως απάνθρωπη συμπεριφορά τους. Αναρωτιέμαι: είναι τόσο "έξυπνα" και "καλά πληροφορημένα" (το λένε κι αλλιώς αυτό οι πιο καχύποπτοι - από "ρουφ" αρχίζει η λέξη) ώστε μόλις επικοινωνήσουμε τηλεφωνικώς ή με email με κάποιον, αμέσως μετά να μας προτείνουν να τον "κάνουμε φίλο" (σύμπτωση, ε;) αλλά δεν "μαθαίνουν" πότε πέθανε κάποιος, και μάλιστα τόσο γνωστός όπως ο Κώστας για τον οποίο κυριολεκτικά "βούιξε ο κόσμος"; Έλεος! Υ.Γ. Για να κάνω και την αυτοκριτική μου, είμαι βέβαιος ότι ο Κώστας, αν ζούσε, θα αντιμετώπιζε με πιο πολύ χιούμορ από μένα ένα τέτοιο περιστατικό...

Σχόλια