Ειδήσεις

Πότε εκπνέει η προθεσμία για το κοινωνικό μέρισμα;

Δεν αποκλείεται να δοθεί ολιγοήμερη παράταση για συγκεκριμένες όμως περιπτώσεις.

Εκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα και δεν αποκλείεται να δοθεί ολιγοήμερη παράταση για συγκεκριμένες όμως περιπτώσεις.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (1/12/2017, στις 17:10) έχουν εγκριθεί 1.195.286  αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ποσοστό 49,93% και το μέσο ποσό ανά αίτηση ανέρχεται σε 569,07 ευρώ.

Στην πλατφόρμα προστέθηκε και η δυνατότητα προσθήκης παιδιού το οποίο γεννήθηκε εντός του 2017 ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί. Αυτή η δυνατότητα έρχεται να δώσει λύση σε προβλήματα που έχουν εμφανιστεί λόγω λάθους δήλωσης ΑΜΚΑ στο Ε1.

Από την αρχή του προγράμματος έχουν προστεθεί 32.644 παιδιά ενώ έχουν εντοπιστεί 49 περιπτώσεις που προσπάθησαν να προσθέσουν δεύτερη φορά πρόσωπο που υπάρχει ήδη στην αίτηση απ' όταν δόθηκε η δυνατότητα προσθήκης παιδιού.

Tα λάθη

Εντοπίστηκε  πολύ  περιορισμένος  αριθμός  εγκεκριμένων αιτήσεων  (4.479)  που δημιουργήθηκαν την Κυριακή 26 και την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017  και υποβλήθηκαν από  τις  συζύγους  φιλοξενούμενων  με  αποτέλεσμα  να  μην  εντοπιστεί  ότι  στην πραγματικότητα είναι φιλοξενούμενα νοικοκυριά.

Από αυτές τις αιτήσεις, οι αιτήσεις που εντοπίστηκε ο οικοδεσπότης και ήταν θανόν παραμένουν εγκεκριμένες. Οι υπόλοιπες 3.755 ακυρώθηκαν,  καθώς  και  1.864  που  ήταν  σε  εκκρεμότητα. Όπου  υπήρχαν  στοιχεία επικοινωνίας στάλθηκαν σχετικές ειδοποιήσεις με e-mail ή/και  sms ανάλογα με το τι είχε συμπληρωθεί από τον πολίτη.

Επίσης ακυρώθηκαν 4.479 εγκεκριμένες αιτήσεις και που περιέχουν άτομα που δεν εντοπίστηκαν  στον  ΑΜΚΑ  άρα  δεν  λήφθηκαν  υπόψη  κατά  τον  υπολογισμό  των εισοδημάτων του νοικοκυριού και στην κλίμακα ισοδυναμίας.

Οι περισσότερες από αυτές -αν υποβληθούν εκ νέου- θα πάρουν μεγαλύτερο ποσό Κοινωνικού Μερίσματος. Σε αυτές τις αιτήσεις υπάρχει ανάγκη επικαιροποίησης Όλοι πάντως πρέπει να επικαιροποιήσουν στοιχεία στον ΑΜΚΑ για ένα τουλάχιστον άτομο του νοικοκυριού.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια