default-image

Έκανε "βουτιά" στο κενό από μεγάλο ύψος ξενοδοχείου

Κρήτη
Έκανε "βουτιά" στο κενό από μεγάλο ύψος ξενοδοχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πτώση από μεγάλο ύψος, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, για έναν αλλοδαπό σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας.

Οι πληροφορίες ήθελαν ο συγκεκριμένος άντρας να κάνει  βουτιά στο κενό, από σκαλωσιά 4-5 μέτρων, πιθανότατα στη διάρκεια εργασιών στο χώρο του ξενοδοχείου.

Στο σημείο άμεσα έσπευσε πλήρωμα του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών με τον 40χρονο Αλβανικής υπηκοότητας, να έχει, όπως αποδείχτηκε την τύχη με το μέρος του και εκτός από κάποιο μικρό τραύμα στον ώμο, δεν έθεσε σε κίνδυνο την υγεία του.

Ωστόσο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο  με το ασθενοφόρο και την  συνδρομή βέβαια  διασωστών του ΕΚΑΒ για περαιτέρω παροχή πρώτων βοηθειών.

Επίσης ενημερώθηκε και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου όπου  κλιμάκιο  επισκέφθηκε το χώρο για μία πρώτη αυτοψία χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν το παραμικρό καθώς δεν υπηρχε κανείς στο χώρο .  Από την πλευρά του  ο πρόεδρος  του ΕΚΗ. κ Βοριάς  υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι: «Αποτελεί το ευτύχημα το γεγονός ότι δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. Από ότι ενημερώθηκα, στο χώρο τον συγκεκριμένο, εργάζονταν τρία άτομα, εκ των οποίων δύο είναι αδέρφια με έναν εξ αυτών να πέφτει από την σκαλωσιά και να τραυματίζεται ευτυχώς ελαφριά».

Ο κ. Βοριάς πάντως αναφέρεται και στα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας που θα πρέπει να λαμβάνονται εκεί όπου εκτελούνται εργασίες. «Θέλω σε κάθε τόνο να υπογραμμίσω και να υπενθυμίσω για μία ακόμη φορά ότι χρειάζεται να τηρούνται όλα μα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας σε χώρους που εκτελούνται εργασίες».

Να σημειωθεί ότι για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Επιθεώρηση Εργασίας.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News