default-image

Αυστρία: Έκρηξη με νεκρό σε σταθμό φυσικού αερίου

Κόσμος
Αυστρία: Έκρηξη με νεκρό σε σταθμό φυσικού αερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έκρηξη και η πυρκαγιά στον κύριο κόμβο διανομής φυσικού αερίου της Αυστρίας στοίχισε τη ζωή σ' έναν άνθρωπο ενώ 18 άλλοι έχουν τραυματισθεί, ο ένας σοβαρά, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε πως 18 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην εγκατάσταση του Μπαουμγκάρτεν στην ανατολική Αυστρία, η οποία αποτελεί τον κύριο κόμβο διανομής του φυσικού αερίου στην περιοχή.

Λίγο νωρίτερα η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την εγκατάσταση είχε ανακοινώσει πως η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως οι ροές του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μειώθηκαν σημαντικά, με αποτέλεσμα οι τιμές του να αυξηθούν.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον κόμβο του Μπαουμγκάρτεν γύρω στις 09:45 (ώρα Ελλάδας) με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας. Αρχικές πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν πως έχουν τραυματισθεί 60 άνθρωποι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η έκρηξη οφείλεται σε τεχνικά αίτια.

«Έχει αποκλειστεί μια μεγάλη περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η εταιρεία Gas Connect Austria ανακοίνωσε πως το περιστατικό δεν αναμένεται να έχει επιπτώσεις στις παραδόσεις αερίου στην Αυστρία, όμως οι παραδόσεις αερίου στην Ιταλία θα μειωθούν.

Το Μπαουμγκάρτεν είναι ένας σημαντικός κόμβος διανομής του ευρωπαϊκού αερίου. Το φυσικό αέριο μεταφέρεται στο Μπαουμγκάρτεν μέσω της Σλοβακίας και της Γερμανίας με διασυνοριακούς αγωγούς.

Το αέριο μεταφέρεται έπειτα σ' όλη την Ευρώπη μέσω του δικτύου μεταφοράς της Αυστρίας.

Οι τιμές του αερίου στην Ευρώπη αυξήθηκαν εξαιτίας ανησυχιών για την προσφορά.

AΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News