default-image

5 χρόνια χωρίς το Δημήτρη και το Βαγγέλη του ΕΚΑΒ -vid, pics

Κρήτη
5 χρόνια χωρίς το Δημήτρη και το Βαγγέλη του ΕΚΑΒ -vid, pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη διπλή τραγωδία του ΕΚΑΒ, την αποφράδα 12η Δεκεμβρίου του 2012 και το διπλό τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στα στελέχη του ΕΚΑΒ Κρήτης, Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, από το 2013 και μετά, οι οικογένειες και οι συνάδελφοι των άτυχων θυμάτων του ΕΚΑΒ Κρήτης έδωσαν  το "παρών" στο τρισάγιο στη μνήμη τους που τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Λουκά στο ΠΑΓΝΗ , ενώ στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στην εθνική οδό στο σημείο του δυστυχήματος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα περίπου 20 λεπτά πριν τις 9 το πρωί της 12ης Δεκεμβρίου του 2012. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο οδηγούσε ο Νίκος Μυρωδιάς με συνεπιβάτες τους Βουρβαχάκη και Κελαράκη κατευθυνόταν προς το Ρέθυμνο, όπου οι τελευταίοι επρόκειτο να παρευρεθούν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, το ασθενοφόρο συγκρούστηκε με ένα φορτηγάκι που οδηγούσε μια 37χρονη - σήμερα - γυναίκα, η οποία είχε ξεκινήσει από τα Χανιά με προορισμό το Ηράκλειο. Ο Νίκος Μυρωδιάς στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς ο Δημήτρης Βουρβαχάκης τον έσπρωξε έξω από το όχημα, την ύστατη στιγμή… Όπως είχε πει αρκετό καιρό μετά το δυστύχημα ο ίδιος ο Μυρωδιάς, ο Βουρβαχάκης έκανε μέχρι και την τελευταία του ανάσα, αυτό που έκανε όλη του τη ζωή: Να σώζει ανθρώπινες ζωές!

Διερχόμενοι οδηγοί που είχαν σταματήσει για να βοηθήσουν τους τρεις εγκλωβισμένους στο ασθενοφόρο, κατάφεραν να τραβήξουν τον Μυρωδιά και να τον απομακρύνουν από το σημείο. Ελάχιστες στιγμές αργότερα, άρχισαν να εκρήγνυνται φιάλες οξυγόνου που βρίσκονταν μέσα στο όχημα, με αποτέλεσμα αυτό να τυλιχθεί στις φλόγες.

Ως αποτέλεσμα, τόσο ο Δημήτρης Βουρβαχάκης, όσο και ο Βαγγέλης Κελαράκης βρήκαν φρικτό θάνατο, καθώς απανθρακώθηκαν. Οι στιγμές που ακολούθησαν θύμιζαν αρχαίο δράμα: Συνάδελφοι των δύο ανδρών δεν άντεξαν στο θέαμα του καμένου ασθενοφόρου και γνωρίζοντας ότι στο εσωτερικό του βρίσκονταν τα άψυχα κορμιά των φίλων τους, είτε ξεσπούσαν συγκλονισμένοι σε λυγμούς, είτε λιποθυμούσαν.

Δείτε σχετικά βίντεο:

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News