default-image

«Direct»: Στο σχολείο οι τσάντες τις Παρασκευές

«Direct»: Στο σχολείο οι τσάντες τις Παρασκευές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαρούμενες Παρασκευές στα δημοτικά σχολεία και της Κρήτης. Το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας που έχει καλλιεργήσει χαρά στους μαθητές και έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης μεταξύ εκπαιδευτικών.

Μπορεί να υποστηριχθεί εκπαιδευτικά μια διαδικασία που προβλέπει οι μαθητές τις Παρασκευές να αφήνουν τις τσάντες στο σχολείο και πόσο έτοιμη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα;

Ποιες είναι οι παράμετροι που θέτουν όσοι υποστηρίζουν το πρόγραμμα και ποιος ο προβληματισμός όσων εξηγούν ότι χρειάζεται χρόνος για να φανεί αν κάτι τέτοιο θα βοηθούσε ή όχι την εκπαιδευτική διαδικασία.

Μπορεί ένα ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο να τροφοδοτήσει ενέργεια τους μαθητές ή μπορεί να τους αποπροσανατολίσει;

Είναι τελικά ένα πρόγραμμα που μετά την πιλοτική του εφαρμογή, συνιστά μια διαφορετική φιλοσοφία στην εκπαίδευση ή αποτελεί ένα μέσο που απλά θα διαμορφώσει χαλαρότερους όρους για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Το πιλοτικό πρόγραμμα με το οποίο τις Παρασκευές οι σχολικές τσάντες θα παραμένουν στα σχολεία και τα Σαββατοκύριακα θα είναι μέρες ξεκούρασης και μόνο, απόψε ευθέως ή αλλιώς direct.

Στο στούντιο συζητούν, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης, ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου Δημήτρης Αποστολάκης και η Στέλλα Κουτσουράκη σχολική σύμβουλος πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην 5η περιφέρεια Ηρακλείου.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 11 το βράδυ με τη Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News