Ειδήσεις

Στη φυλακή οι 6 για τις "σοκολάτες", τι είπαν για τη κάνναβη

Και οι 6 κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι για το φορτίο-μαμούθ που βρέθηκε νότια της Κρήτης. Τι είπαν για τους 7 τόνους κάνναβης;

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά από πολύωρη απολογία και με τη συνδρομή μεταφραστών, οι 6 κατηγορούμενοι  οι οποίοι είχαν συλληφθεί για το φορτίο μαμούθ.

Το ρυμουλκό εντοπίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, νότιας της Κρήτης, με έξι τόνους, εκατόν εβδομήντα επτά κιλά και οκτακόσια γραμμάρια (6 .177,800) κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), συνολικής αξίας 70 εκατ. ευρώ.

"Δεν γνωρίζαμε τίποτα για το φορτίο"

Τα έξι μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού πλοίου «ANDREAS» (έξι Σύροι) φέρεται να υποστήριξαν σήμερα στις απολογίες τους, «δεν γνωρίζαμε τίποτα για το φορτίο των ναρκωτικών. Είχαμε προσληφθεί ως πλήρωμα από ένα Κύπριο ατζέντη, για να μεταφέρουμε το πλοίο για επισκευαστικές εργασίες σε ναυπηγείο της Μάλτας» .

Και οι έξι, που αντιμετωπίζουν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ βαριές κατηγορίες (παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από δράστες που ενεργούν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατά επάγγελμα, αλλά και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για τα ναρκωτικά) οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια Πειραιά, παρουσία των συνηγόρων τους που διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΡΥΜΟΥΛΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΧΑΣΙΣ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΡΥΒΑΝ 7 ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΡΥΨΩΝΑ

Ναυτολογήθηκαν έναντι 600 δολαρίων

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του πληρώματος είχαν συμφωνήσει με έναν Κύπριο ατζέντη, τα στοιχεία του οποίου φέρεται να είναι γνωστά στις αρχές, να ναυτολογηθούν έναντι 600 δολαρίων τον μήνα ο καθένας, προκειμένου να αποτελέσουν το πλήρωμα του ρυμουλκού για την μεταφορά του στο ναυπηγείο της Μάλτας.

Το πλήρωμα αποτελούσε ο πλοίαρχος, που φέρεται να είχε πλαστό έγγραφο ικανότητας κυβερνήτη ρυμουλκού, δύο λαδάδες και τρεις ναύτες.

Τα ναρκωτικά ήταν καλά αποθηκευμένα σε ειδική κρύπτη μέσα στο πλοίο, ενώ οι λιμενικοί, μαζί με τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που πραγματοποίησαν το ρεσάλτο, χρειάστηκαν να κόψουν λαμαρίνες για να τα εντοπίσουν.

Το χρονικό της υπόθεσης με την απίστευτη ποσότητα «σοκολάτας»

Η μεγαλύτερη ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα») που έχει εντοπιστεί ποτέ στην ελληνική επικράτεια βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη σε ρυμουλκό πλοίο που έπλεε περίπου 50 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης. Έπειτα από μια επιχείρηση θρίλερ, οι λιμενικές Αρχές κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το πλοίο, να συλλάβουν τα 6 μέλη του πληρώματός του και με τη βοήθεια ειδικού σκύλου ανιχνευτή να φτάσουν στα συνολικά 241 δέματα, τα οποία περιείχαν περισσότερους από 6 τόνους «σοκολάτας».

Μάλιστα, το πλήρωμα δεν υπάκουσε από την αρχή στις εντολές των λιμενικών, με αποτέλεσμα να πέσουν και προειδοποιητικοί πυροβολισμοί, όπως φαίνεται και στα σχετικά video που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες του Λιμενικού έκαναν ρεσάλτο στο ρυμουλκό με προτεταμένα τα όπλα και τελικά ακινητοποίησαν και τα 6 μέλη του πληρώματος. Οι πρώτες έρευνες των Αρχών δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα κι έτσι το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.

Τελικά οι Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στην τεράστια ποσότητα της «σοκολάτας». Για να τα καταφέρουν, ωστόσο, χρειάστηκε η πολύτιμη συμβολή ειδικού σκύλου-ανιχνευτή, ο οποίος οδήγησε τους λιμενικούς στο χασίς. Η "σοκολάτα" είχε αποθηκευτεί σε αμπάρι του σκάφους, σε μέρος όπου δεν μπορούσε να είναι ορατό από τους λιμενικούς.

Ειδικότερα, φαίνεται ότι είχε τρυπηθεί το τοίχωμα του αμπαριού και αφού τοποθετήθηκε το φορτίο της σοκολάτας στο εσωτερικό του, στη συνέχεια το «ανοιγμένο» σημείο ξανασφραγίστηκε με ηλεκτροσυγκόλληση.

Για του λόγου το αληθές, οι Αρχές επιστράτευσαν «σβουράκι» για να μπορέσουν να φτάσουν στην κρυψώνα. Εκεί, μέσα σε ειδικές κρύπτες εντοπίστηκαν τα συνολικά 241 δέματα που περιείχαν τη «σοκολάτα».

Σχόλια