default-image

Καταστηματάρχες πυρ και μανία για τα τσουχτερά πρόστιμα

Κρήτη
Καταστηματάρχες πυρ και μανία για τα τσουχτερά πρόστιμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αντίδραση των επαγγελματιών στο χώρο εστίασης και διασκέδασης προκαλούν τα τσουχτερά πρόστιμα που βεβαιώθηκαν από τον δήμο για τις κατασκευές που διατηρούν κυρίως σε καφέ στους πεζόδρομος του Ηρακλείου.

Τα πρόστιμα είναι μεγάλα και η οδηγία για αντικατάσταση μέχρι την επόμενη Τετάρτη έχει σκορπίσει οργή με δεδομένο ότι μέσα στην εορταστική περίοδο που περίμεναν να ζεστάνουν τα ταμεία τους δεν είναι δυνατόν, όπως λένε, να ξεκινήσουν τέτοιες εργασίες.

«Είναι άδικο αυτές τις ημέρες, περίοδο γιορτών να επιβληθούν τόσο μεγάλα πρόστιμα», αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Εστίας και Διασκέδασης Ηρακλείου κ. Μαρία Αντωνακάκη, η οποία τόνισε ότι «εμείς είχαμε ζητήσει στο παρελθόν, σε μία σύσκεψη και από την Αρχαιολογία και την Πολεοδομία και με όλους τους υπόλοιπους φορείς, και είχαμε αποφασίσει από κοινού ότι αφορά την καλαισθησία της πόλης να γίνονται κάποιες παρεμβάσεις και κάποιες αντικαταστάσεις, ότι αφορά τις κατασκευές. Αυτό το δέχτηκαν και μας είπαν ότι θα εισηγηθούν, να γίνει μία εκ νέου κατασκευή».

Όπως τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών, εδώ και καιρό σε σύσκεψη είχαν ενημερωθεί ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές σε κατασκευές, οι οποίες θα πρέπει να εναρμονιστούν με το σχεδιασμό και τις οδηγίες. Αντί όμως να φτάσουν οι οδηγίες, άρχισαν οι έλεγχοι και τα πρόστιμα και έπεσαν σαν κεραμίδα στα κεφάλια των επιχειρηματιών.

Αυτό που ζήτησαν οι επαγγελματίες όπως εξήγησε η κ. Αντωνακάκη, είναι να έχουν λίγο χρόνο, προκειμένου να περάσουν οι γιορτές χωρίς την απειλή προστίμων, που τινάζει στον αέρα τα ταμεία τους, που περίμεναν την εορταστική περίοδο για να ζεσταθούν.  

Η κ. Αντωνακάκη, αφού έχει μιλήσει με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, αύριο θα έχει συνάντηση με τον αντιδήμαρχο, προκειμένου να ζητήσει και να λάβει αυτή την προθεσμία.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News