default-image

Nέα στοιχεία για το κύκλωμα κοκαϊνης στη Βάρκιζα

Ελλάδα
Nέα στοιχεία για το κύκλωμα κοκαϊνης στη Βάρκιζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα στοιχεία για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που αποκαλύφθηκε μετά την κατάσχεση 136 κιλών σε διαμέρισμα στη Βάρκιζα έδωσε η αστυνομία.

Κατά την παρουσίαση των στοιχείων της συγκεκριμένης υπόθεσης καθώς και άλλων που απασχόλησαν τις ελληνικές αρχές αποκαλύφθηκε ότι ότι το αμάξι που οδηγούσε ο Σέρβος που συνελήφθη είχε κρύπτη αλλά και ένα εξελιγμένο σύστημα. Οταν έστριβε το τιμόνι αριστερά ο οδηγός κατέβαζε το παράθυρο και πατούσε και ένα μοχλό, έπεφτε το πίσω κάθισμα και σηκωνόταν η κρύπτη.

Η ΕΛΑΣ χαρακτήρισε την υπόθεση καίριο και καθοριστικό πλήγμα στα διεθνή κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, ενώ παράλληλα μας οδηγεί σε νέα πεδία διευρυμένων ερευνών, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

O 33χρονος Σερβος που συνελήφθη στο διαμέρισμα της Βάρκιζας έχει προφυλακιστεί. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Σάκη Κεχαγιόγλου, ο ρόλος του  ήταν περιφερειακός και αυτό θα αποδειχθεί,  όταν συλληφθεί το πρόσωπο που νοίκιασε το σπίτι της Βάρκιζας.

Σε βάρος του 33χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ποιους δείχνουν οι σημειώσεις του 35χρονου Σέρβου με τα 136 κιλά κοκαΐνης

Τον «Ιβάν» που έχει «ηγετικό» ρόλο στο καρτέλ της Βάρκιζας με τα 136 κιλά κοκαΐνης αναζητούν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, μετά τη σύλληψη του 35χρονου «Μάρτιν», ο οποίος είχε τοποθετήσει την τεράστια ποσότητα κοκαΐνης μέσα στην υπερπολυτελή κατοικία του στα Νότια Προάστια.

Ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να ήταν εκείνος που έφερε στη χώρα μας τον 35χρονο- σερβοκροατικής καταγωγής- άνδρα που συνελήφθη στη Βάρκιζα, μετά από επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο «Μάρτιν» συνελήφθη μετά από παρακολούθηση του αυτοκινήτου του από τη Δίωξη, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιούσε ύποπτες επαφές με «τρίτα πρόσωπα», ενδεχομένως δηλαδή να οργάνωνε τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών. Όταν οι αρχές κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν δεν απάντησε σε καμία ερώτηση και τελικά οι έρευνες οδηγήθηκαν στο διαμέρισμά του, όπου εντοπίστηκε η κοκαΐνη.

Ο «επιχειρηματίας» Ιβάν και η κοκαΐνη

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο «Ιβάν» παρουσιάζεται ως… επιχειρηματίας από την Ελβετία και ήταν εκείνος που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα για τον φίλο του «Μάρτιν». Σύμφωνα με πληροφορίες πουλούσε το εκάστοτε κιλό της κοκαΐνης έναντι 40.000 ευρώ και η Δίωξη Ναρκωτικών τον είχε υπό διακριτική παρακολούθηση για πάνω 15 μέρες. Ο δράστης είχε νοικιάσει το σπίτι πριν από ένα μήνα μέσω μεσιτικού γραφείου και το είχε «κλείσει» για 3 μήνες με ενοίκιο 4.500 ευρώ. Ωστόσο, δεν είχε κάνει συμβόλαιο καθώς φέρεται να υποστήριξε στον ιδιοκτήτη του σπιτιού πως «βιαζόταν να εγκατασταθεί άμεσα». Γι' αυτό συντάχθηκε «ιδιωτικό συμφωνητικό». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο «Ιβάν» ενδιαφερόταν να αγοράσει σπίτι στη χώρα μας, ενώ μετακινείται με Porsche.

Τα δέκα «βαριά» ονόματα των παγκόσμιων καρτέλ και οι 31 σημειώσεις

Οι ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια τους 10 βαριά ονόματα των καρτέλ της κοκαΐνης ανά τον κόσμο, καθώς αποκάλυψαν τον κρυπτογραφημένο τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσαν, χωρίς να έχουν συναντηθεί ποτέ. Ειδικότερα, εντόπισαν ειδικό κρυπτογραφημένο λογισμικό που είχε εγκατασταθεί στα κινητά τους  για να «συνεννοούνται» σχετικά με τις «εισαγωγές- εξαγωγές» που πραγματοποιούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαζόντως σημαντικά ήταν και τα ευρήματα μέσα στο διαμέρισμα, καθώς οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα στο διαμέρισμα σημειώσεις για πώληση της κοκαΐνης σε εμπόρους αλλά και πελάτες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σε αυτές καταγράφονται μεταξύ άλλων οι παραγγελίες, τα κιλά, τα ονόματα των πελατών αλλά και οι σημειώσεις που θα εισπράξουν.

Οι χώρες, σύμφωνα με το thetoc,  που προοριζόταν η κοκαΐνη ήταν κυρίως η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε μεταφερθεί στη χώρα μας οδικώς. Ο δράστης όπως προκύπτει από το διαβατήριό του που δημοσιεύει σήμερα ο «Ε.Τ.» είχε ταξιδέψει σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Ισπανία, το Εκουαδόρ και το Περού. Εκτός από την μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών οι αρχές εντόπισαν το χρηματικό ποσό των 12.830 ευρώ και 3 δολαρίων Η.Π.Α, ένα αυτοκίνητο, ένα ποδήλατο, τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δύο  θερμοσυγκολητές και πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών. Από τις κατασχεθείσες ποσότητες κοκαΐνης, αλλά και από τις υπολογιζόμενες ήδη διακινηθείσες, εκτιμάται ότι τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν στο ποσό των 15.000.000 ευρώ, ενώ η αξία των ναρκωτικών ξεπερνά τα 7.500.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχές παρακολουθούσαν τον Σερβοκροάτη από την πρώτη στιγμή της άφιξής τους στη χώρα μας, καθώς έκανε «μεγάλη ζωή» στα νότια προάστια και σύχναζε σε στέκια ατόμων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News