default-image

Προφήτης Ηλίας: Η πρόταση του εισαγγελέα για το διπλό φονικό

Κρήτη
Προφήτης Ηλίας: Η πρόταση του εισαγγελέα για το διπλό φονικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη με την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης για τους δύο κατηγορουμένους για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Η πρόταση του εισαγγελέα  Έδρας, σηματοδοτεί και την αντίστροφη μέτρηση για την τελική απόφαση.

Ωστόσο απομένει χρόνος ακόμη καθώς και οι αγορεύσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης είναι χρονοβόρες .

Τώρα όσον αφορά τον 57χρονο κρεοπώλη, ο εισαγγελέας κ. Κοκκινάκης πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία με δόλο για το θάνατο του Πρίαμου Ξυδακη. Παράλληλα, πρότεινε την ενοχή του για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και για το θάνατο του Μανόλη Σταυρουλάκη.

Όσον αφορά στο νεότερο αδερφό του, ο οποίος κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη, ζήτησε να απαλλαχθεί, καθώς όπως υποστήριξε δεν έχει πειστεί ότι πρόκειται για πραγματικά περιστατικά.

Πάντως στην διάρκεια της πολύκροτης δίκης που εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό οι δύο κατηγορούμενοι ήταν συνεχώς με σκυμμένο το κεφάλι και δακρυσμένοι.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Υπενθυμίζεται πως στις απολογίες τους, αμφότερα τα αδέρφια τόνισαν ότι ο 17χρονος - τότε - γιος του κρεοπώλη δε βρισκόταν το μοιραίο βράδυ στη γιορτή του Κλήδονα. Εάν όντως συνέβαινε κάτι τέτοιο, όπως είπαν, θα υπήρχε σε κάποια φωτογραφία ή βίντεο, αφού το επίμαχο βράδυ πολλοί χωριανοί απαθανάτιζαν τις στιγμές με τα κινητά τους τηλέφωνα. Εξάλλου, αμφότεροι είπαν ότι δεν είναι «άγιοι, αλλά θέλουμε να δικαστούμε για ό,τι πραγματικά μας αναλογεί. Θέλουμε δικαιοσύνη», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News