default-image

Με 60 ευρώ το μήνα τη «γλίτωσε» ένας αγρότης στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Με 60 ευρώ το μήνα τη «γλίτωσε» ένας αγρότης στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σανίδα» σωτηρίας έδωσε σε άλλον έναν άνθρωπο το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, έναν αγρότη που χάρη στη βοήθεια που δέχτηκε κατάφερε να σώσει όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του.

Ο λόγος για έναν αγρότη στο επάγγελμα, χωρισμένο και με δύο ενήλικα παιδιά, τα οποία σπουδάζουν. Χρωστούσε σε τρεις τράπεζες συνολικά 166.500 ευρώ όμως κατάφερε να χαμογελάσει ξανά.

Τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο άντρας είναι ένα σπίτι, το οποίο βρίσκεται στο όνομά του και το έχει κληρονομήσει από τους γονείς του. Παράλληλα έχει στην κατοχή του αγροτεμάχια με ελιές, ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι. Το εισόδημα του, όπως αναφέρει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, είναι ελάχιστο.

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας ωστόσο, δεν άφησε τον αγρότη να χάσει την περιουσία του. Έτσι λοιπόν όρισε μηνιαία δόση των 60 ευρώ προς όλες τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, ορίστηκε να πληρώνει κάθε μήνα 60 ευρώ προς όλες τις τράπεζες στις οποίες χρωστούσε.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

«Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας, αφού έκρινε ότι συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος οι προϋποθέσεις ένταξης του στον ν.3869/2010. Παράλληλα, δε συντρέχει επείγουσα περίπτωση και κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης στα συμφέροντα του και του χορήγησε Προσωρινή Διαταγή με το παρακάτω περιεχόμενο:

1)Δέχεται το αίτημα χορήγησης, Προσωρινής Διαταγής.

2)Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά τoυ αιτούντος.

3)Διατάσσει την διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του αιτούντος, μέχρι την 06-10-2020

4)Ορίζει μηνιαία δόση, 60 ευρώ, προς όλες  τις πιστώτριες»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News