Ειδήσεις

Εν αναμονή βαρομετρικού - καιρός για λιομάζωμα στην Κρήτη

Η επικράτηση των υψηλών πιέσεων είναι η αιτία διατήρησης των καλών καιρικών συνθηκών. Πότε περιμένουμε Βαρομετρικό Χαμηλό.

Δεν λέει να αλλάξει ο καιρός στην Κρήτη και να μυρίσει λίγο χειμώνας καθώς σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ο καιρός όχι μόνο θα είναι άσχημος αλλά η καλοκαιρία θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρίας για τους αγρότες και κυρίως τους ελαιοπαραγωγούς να σπεύσουν να μαζέψουν τις ελιές τους.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα:Πολύ καλός καιρός αναμένεται να επικρατήσει κατά την  διάρκεια της εβδομάδας,  ευνοώντας έτσι όλες τις αγροτικές εργασίες στην ύπαιθρο. αναμένεται αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από το Σάββατο.

Η επικράτηση των υψηλών πιέσεων,  έως και τα τέλη της εβδομάδας, είναι η αιτία διατήρησης των καλών καιρικών συνθηκών, με τους ανέμους να ενισχύονται λίγο την Πέμπτη και την Παρασκευή από Δυτικές διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία διατηρείται σε καλά και κανονικά για την εποχή επίπεδα με την ελάχιστη κατά τη διάρκεια της νύκτας να υποχωρεί χαμηλότερα, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας οι μέγιστες θα πλησιάζουν προς τους 20°C, κυρίως λόγω της αυξημένης ηλιοφάνειας.

Δευτέρα  

Για σήμερα Δευτέρα θα διατηρηθούν  νεφώσεις με τους ανέμους να είναι από Ανατολικές διευθύνσεις στα 2 - 3 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει έως και τους 18 °C.

Τρίτη

 Για αύριο Τρίτη αναμένεται πολύ καλός καιρός με ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς έως και άπνοια σε πολλές περιοχές με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους 10 °C η ελάχιστη και η μέγιστη στους 19°C.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τις πρωινές ώρες μιας και οι συνθήκες της άπνοιας ευνοούν τη δημιουργία ομίχλης σε κάποιες περιοχές η οποία όμως αργότερα θα διαλυθεί.

Τετάρτη

Την Τετάρτη επανέρχονται οι Δυτικοί άνεμοι  με την ένταση τους να φθάνει έως και τα 4 Μποφόρ.

Πέμπτη - Παρασκευή

Η καλοκαιρία θα συνεχίσει για την Πέμπτη και Παρασκευή με τους Δυτικούς ανέμους να ενισχύονται λίγο περισσότερο φθάνοντας κατά τόπους έως και τα 5 Μποφώρ,  πολλές περιοχές όμως στην ενδοχώρα δεν θα επηρεασθούν ιδιαίτερα. Η Θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα.

Σάββατο

Από το Σάββατο αναμένεται η κίνηση ενός Βαρομετρικού Χαμηλού από τα Δυτικά αλλάζοντας έτσι το σκηνικό του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα. Στην Κρήτη αναμένουμε Νότιους ανέμους αρχικά και ευελπιστούμε για κάποια φαινόμενα ιδιαίτερα από την Κυριακή.

Σχόλια