Ειδήσεις

Οι Σύριοι με τους 7 τόνους «σοκολάτας», σήμερα στον ανακριτή

Το κατώφλι του ανακριτή περνούν σήμερα οι 6 Σύριοι - μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού πλοίου.

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα, προκειμένου να απολογηθούν, οι 6 Σύριοι-μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού «Andreas», το οποίο εντοπίστηκε να έχει στα αμπάρια του περισσότερους από 6 τόνους κατεργασμένης κάνναβης, στ' ανοικτά των ακτών της νότιας Κρήτης.

Το πλήρωμα του «Andreas» οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιώς την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Δευτέρα.

Οι συνολικά 6 συλληφθέντες οδηγήθηκαν από την Κρήτη στον Πειραιά την περασμένη Παρασκευή. Σημειώνεται ότι κανείς εξ αυτών δεν είχε διορίσει συνήγορο υπεράσπισης. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει από τις ίδιες τις δικαστικές Αρχές. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των 6 συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι μετά τη σύλληψή τους οι 6 άνδρες φαίνεται ότι δεν είπαν πάρα πολλά στους λιμενικούς που τους ανέκριναν. Θυμίζουμε ότι αρχικά κάποιοι κατηγορούμενοι είχαν ισχυριστεί ότι το σκάφος ερχόταν από τη Λαττάκεια της Συρίας κι είχε προορισμό τη Μάλτα.

Ωστόσο, την περασμένη Παρασκευή, ένας εκ των έξι συλληφθέντων φέρεται να υποστήριξε ότι το ρυμουλκό, μαζί με το παράνομο φορτίο του, είχε σκοπό να φτάσει στον Πειραιά. Όλα αυτά, ωστόσο, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν εντός της σημερινής ημέρας, με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Το χρονικό της υπόθεσης με την απίστευτη ποσότητα «σοκολάτας»

Η μεγαλύτερη ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα») που έχει εντοπιστεί ποτέ στην ελληνική επικράτεια βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη σε ρυμουλκό πλοίο που έπλεε περίπου 50 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης. Έπειτα από μια επιχείρηση θρίλερ, οι λιμενικές Αρχές κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το πλοίο, να συλλάβουν τα 6 μέλη του πληρώματός του και με τη βοήθεια ειδικού σκύλου ανιχνευτή να φτάσουν στα συνολικά 241 δέματα, τα οποία περιείχαν περισσότερους από 6 τόνους «σοκολάτας».

Μάλιστα, το πλήρωμα δεν υπάκουσε από την αρχή στις εντολές των λιμενικών, με αποτέλεσμα να πέσουν και προειδοποιητικοί πυροβολισμοί, όπως φαίνεται και στα σχετικά video που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες του Λιμενικού έκαναν ρεσάλτο στο ρυμουλκό με προτεταμένα τα όπλα και τελικά ακινητοποίησαν και τα 6 μέλη του πληρώματος. Οι πρώτες έρευνες των Αρχών δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα κι έτσι το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.

Τελικά οι Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στην τεράστια ποσότητα της «σοκολάτας». Για να τα καταφέρουν, ωστόσο, χρειάστηκε η πολύτιμη συμβολή ειδικού σκύλου-ανιχνευτή, ο οποίος οδήγησε τους λιμενικούς στο χασίς. Η "σοκολάτα" είχε αποθηκευτεί σε αμπάρι του σκάφους, σε μέρος όπου δεν μπορούσε να είναι ορατό από τους λιμενικούς.

Ειδικότερα, φαίνεται ότι είχε τρυπηθεί το τοίχωμα του αμπαριού και αφού τοποθετήθηκε το φορτίο της σοκολάτας στο εσωτερικό του, στη συνέχεια το «ανοιγμένο» σημείο ξανασφραγίστηκε με ηλεκτροσυγκόλληση.

Για του λόγου το αληθές, οι Αρχές επιστράτευσαν «σβουράκι» για να μπορέσουν να φτάσουν στην κρυψώνα. Εκεί, μέσα σε ειδικές κρύπτες εντοπίστηκαν τα συνολικά 241 δέματα που περιείχαν τη «σοκολάτα».

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια