Ειδήσεις

Κλειστά για το κοινό τη Δευτέρα τα Ληξιαρχεία Ηρακλείου

Πολύ κοντά στον στόχο για τη λειτουργία πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Μητρώο Πολιτών» στους δήμους όλης της χώρας βρίσκεται το υπουργείο Εσωτερικών

Πολύ κοντά στον στόχο για τη λειτουργία πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Μητρώο Πολιτών» στους δήμους όλης της χώρας βρίσκεται το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο προγραμματίζει εκπαιδευτικά σεμινάρια μέσω τηλεδιάσκεψης για την κάλυψη των αναγκών εκπαίδευσης υπαλλήλων των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών.

Έτσι, την ερχόμενη Δευτέρα, τα Ληξιαρχεία του δήμου Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό.

Εφόσον λειτουργήσει το Μητρώο Πολιτών και δεν μείνει στα χαρτιά, θα μειώσει μεγάλο μέρος της γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Στο ληξιαρχείο Ηρακλείου, όλα τα στοιχεία και οι μεταβολές από τις 8/5/2013  έχουν περάσει στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Το Μητρώο Πολιτών αποτελείται από το σύνολο των ληξιαρχικών πράξεων που έχουν συνταχθεί στα ληξιαρχεία της χώρας μέσω μιας κεντρικής βάσης δεδομένων η οποία τηρείται στο υπουργείο.

Διαπιστευμένοι χρήστες των δήμων θα έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στο σύστημα προκειμένου να καταχωρούν ληξιαρχικές πράξεις και δημοτολογικές εγγραφές, να αναζητήσουν και να εκτυπώσουν οποιοδήποτε είδος ληξιαρχικής πράξης.

Τη δυνατότητα να αντλούν αυτοματοποιημένα στοιχεία από το Μητρώο Πολιτών θα έχουν διαπιστευμένοι φορείς της δημόσιας διοίκησης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια