default-image

Συγκροτεί διοίκηση ο Αλιφιεράκης με Σφυρή & Φασουλάκη

Κρήτη
Συγκροτεί διοίκηση ο Αλιφιεράκης με Σφυρή & Φασουλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί μετά τα αποτελέσματα της κάλπης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου να είχαν γεννηθεί εύλογες προσδοκίες στις τάξεις των επιχειρηματιών-μελών και της τοπικής αγοράς για μια γόνιμη συνεργασία των 2 πρώτων παρατάξεων που συγκέντρωσαν το 86% των ψήφων, οι προσδοκίες όμως αυτές διαψεύδονται άρδην!

Σε ένα σκηνικό - καρμπόν μάλιστα με ότι συνέβη στα άλλα 2 Επιμελητήρια (το Τεχνικό Επιμελητήριο Αν. Κρήτης και το Οικονομικό Επιμελητήριο Αν. Κρήτης) οι παρασκηνιακές διεργασίες, ζυμώσεις οδήγησαν σε συμφωνίες συνδιοίκησης που αφήνουν εκτός κάδρου τη 2η σε ψήφους παράταξη!

Ο επικεφαλής της πρώτης παράταξης Μανόλης Αλιφιεράκης τα βρήκε με τους επικεφαλής των 2 μικρότερων παρατάξεων Μανόλη Σφυρή και Γιώργο Φασουλάκη, αφήνοντας εκτός την 2η παράταξη με επικεφαλής τον Μηνά Μελισσείδη που συγκέντρωσε 41,82% στις εκλογές και έλαβε 2544 ψήφους.

Έχουμε δηλαδή μια συμφωνία που αφήνει εκτός νυμφώνος μια παράταξη την οποία ψήφισαν 2544 από τους συνολικά 6099 μέλη του Επιμελητηρίου που πήγαν στη κάλπη για να ψηφίσουν!

Της σημερινής απογευματινής συμφωνίας προηγήθηκε πλούσιο παρασκήνιο.

Προ ημερών είχαμε τη συνάντηση των Μανόλη Αλιφιεράκη και Μηνά Μελισσείδη. Η συνάντηση είχε γίνει υποδεχτή με πολύ ζεστό ενδιαφέρον από πλευράς των τοπικών επιχειρηματιών που είδαν ''φως'' για μια αλλαγή φιλοσοφίας και μια νέα εποχή... συνεργασίας με άλλη δυναμική και εκπροσώπηση ως συνεργασία των 2 πρώτων παρατάξεων στο ΕΒΕΗ. Μάλιστα ο κ. Μελλισείδης είχε απευθύνει τότε γενικό άνοιγμα για συνεργασίες και ένα άλλο πνεύμα διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Η συνάντηση ωστόσο των επικεφαλής των 2 πρώτων παρατάξεων κατέστη άγονη, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν κατά μόνας συναντήσεις τόσο του Μανόλη Αλιφιεράκη όσο και του Μηνά Μελισσείδη με τους άλλους 2 επικεφαλής.

Τα δεδομένα προ των συναντήσεων αυτών είχαν ως εξής. Ο μεν Μανόλης Σφυρής έχοντας βαριά, "πικρή" προϊστορία με τον Μανόλη Αλιφιεράκη με τον οποίο τα είχε "σπάσει" παλιότερα διαμήνυε τις ημέρες αυτές πως δεν επρόκειτο να δεχτεί να συνεργαστεί με τον κ. Αλιφιεράκη.

Ο δε Γιώργος Φασουλάκης, δεδομένου ότι θεωρείται προσκείμενος πολιτικά προς το περιβάλλον του γαλάζιου ευρωβουλευτή θεωρούνταν πιο πιθανό να πάει προς συνεργασία με τον Μηνά Μελισσείδη παρά με προς τον Μανόλη Αλιφιεράκη.

Τελικά όμως το παρασκηνιακό ''δούναι και λαβείν'' οδήγησε σε άλλη κατεύθυνση.

Ο Μανόλης Σφυρής, ο οποίος στις σχετικές συζητήσεις με τον Μηνά Μελισσείδη φερόταν να θέτει ως βέτο τη θέση του προέδρου και μόνο αυτή τα βρήκε με τον Μανόλη Αλιφιεράκη με ''αντάλλαγμα'' τη θέση του γραμματέα του Επιμελητηρίου. Και με τη προοπτική δικής του πιθανόν ανάληψης της προεδρίας στο 2ο μισό της θητείας, αν και αυτό φαντάζει σε αυτή τη φάση ''ρευστό''.

Ο Γιώργος Φασουλάκης τα βρήκε από τη δική του πλευρά με τον Μανόλη Αλιφιεράκη, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τη θέση του οικονομικού επόπτη...

Υπενθυμίζεται ότι η κάλπη ανέδειξε νικητή στις φετινές εκλογές στο Επιμελητήριο Ηρακλείου τον συνδυασμό «Μπροστά για το Επιμελητήριο» του Μανόλη Αλιφιεράκη.

Κοινή δήλωση

Ύστερα από την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων και την κατανομή των εδρών στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου οι επικεφαλής τριών παρατάξεων Μ. Αλιφιεράκης «Μπροστά για το Επιμελητήριο», Μ. Σφυρής «Σύγχρονο Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» και Γ. Φασουλάκης «Αυτόφωτο Επιμελητήριο», αφού συναντήθηκαν συμφώνησαν να προχωρήσουν στη διαπαραταξιακή συγκρότηση του νέου ΔΣ.

Στο νέο Δ.Σ. για πρόεδρος προτείνεται να εκλεγεί μετά από τη στήριξη των δύο παρατάξεων των κ. Σφυρή και κ. Φασουλάκη και ύστερα από ομόφωνη απόφαση της παράταξης «Μπροστά για το Επιμελητήριο» ο κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, με τον κύριο Μανώλη Σφυρή να προτείνεται για Γραμματέας και τον κ. Γιώργο Φασουλάκη για τη θέση του οικονομικού επόπτη.

Μετά από δύο χρόνια, μάλιστα, τη θέση του Προέδρου θα αναλάβει ο κ. Μανώλης Σφυρής.

Στο Δ.Σ του ΚΕΚ τεχνικών σχολών του Επιμελητηρίου θα συμμετέχουν οι 2 εκλεγμένοι σύμβουλοι των συνδυασμών «Σύγχρονο Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» και «Αυτόφωτο Επιμελητήριο» κ. Βασίλης Μαραθιανός και Ευάγγελος Τσαγκαράκης αντίστοιχα.

Στην κοινή δήλωσή τους επισημαίνουν επίσης

«Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ανοίγει μια νέα σελίδα. Μέσα από ένα πολιτικό πλαίσιο συνεργασίας θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να υπηρετήσουμε με διαφάνεια συλλογικότητα κι επιμονή τα χιλιάδες μέλη του Επιμελητηρίου μας».

Οι έδρες

ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΜΙΧΑΗΛ

ΕΛΑΒΕ: ΨΗΦΟΥΣ 2681, ΠΟΣΟΣΤΟ 44,07%, ΕΔΡΕΣ 14

ΣΥΓΧΡΟΝΟ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΣΦΥΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Ιωάννη

ΕΛΑΒΕ: ΨΗΦΟΥΣ 353, ΠΟΣΟΣΤΟ 5,08%, ΕΔΡΕΣ 2

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΕΔΡΕΣ ΜΙΑ (1), ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

ΣΦΥΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Ιωάννη

ΑΥΤΟΦΩΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΦΑΣΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου

ΕΛΑΒΕ: ΨΗΦΟΥΣ 294, ΠΟΣΟΣΤΟ 4,83%, ΕΔΡΕΣ 2

ΤΜΗΜΑ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ

ΕΔΡΕΣ ΜΙΑ (1)

ΦΑΣΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης, Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News