default-image

Τι λένε οι καθηγητές για το ξυλοδαρμού εκπαιδευτικού

Κρήτη
Τι λένε οι καθηγητές για το ξυλοδαρμού εκπαιδευτικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχετικά με την πρόσφατη επίθεση μαθητή σε καθηγητή του στο 1ο ΕΠΑΛ, που οδήγησε στον τραυματισμό του εκπαιδευτικού, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου δηλώνει ότι συντάσσεται με τον Σύλλογο εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ, ο οποίος επισημαίνει την ανάγκη να αφεθεί η σχολική κοινότητα να διαχειριστεί όπως εκείνη νομίζει καλύτερα το εν λόγω ζήτημα.

Η υπερβολική δημοσιοποίηση δεν συντελεί στην παρούσα στιγμή ούτε στην αναζήτηση των αιτιών του ζητήματος, ούτε στην θεραπεία τους. Η σχολική κοινότητα έχει την εμπειρία και τον τρόπο να διαχειριστεί και αυτό το ζήτημα και άλλα τυχόν παρόμοια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ καταδικάζει κάθε πράξη βίας στον χώρο του σχολείου. Διεκδικούμε το σχολείο να αποτελεί ασφαλή χώρο για την εργασία των συναδέλφων και ασφαλές περιβάλλον μάθησης για τους μαθητές μας. Συνιστούμε σε όλους αυτοσυγκράτηση, διακριτικότητα και υπευθυνότητα.

Το περιστατικό συνέβη εν ώρα μαθήματος, όταν ο καθηγητής προσπάθησε να συμμορφώσει τον μαθητή, να επανέλθει στην τάξη, για να συνεχιστεί το μάθημα. Ο μαθητής επέμενε στο να μην φέρεται κόσμια και όταν ο καθηγητής πια τού έβαλε τις φωνές, ο μαθητής εξαγριώθηκε σε τέτοιο βαθμό, που σηκώθηκε από τη θέση του και επιτέθηκε στον εκπαιδευτικό.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ "ΕΣΤΕΙΛΕ" ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ

Το αποτέλεσμα τελικά ήταν πως όταν ο καθηγητής πια τού φώναξε να περάσει έξω από τη σχολική τάξη, ο μαθητής εξαγριώθηκε σε τέτοιο βαθμό που σηκώθηκε και επιτέθηκε στον εκπαιδευτικό με αποτέλεσμα να ραγίσει η επιγονατίδα του και να φέρει γύψο στο πόδι του, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News