Ειδήσεις

262 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων παιδιά, έφτασαν στην Κρήτη

264 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί της Κυριακής με «Νήσος Σάμος» στο Ηράκλειο. Που θα μεταφερθούν;

Διακόσιοι εξήντα δύο πρόσφυγες έφτασαν περίπου στις 2:10 το πρωί της Κυριακής με το ναυλωμένο από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πλοίο «Νήσος Σάμος», από τη Μυτιλήνη στο Ηράκλειο.

Η άφιξη των προσφύγων- στους οποίους περιλαμβάνονται και μικρά παιδιά- από τη Μυτιλήνη στην Κρήτη συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο αποσυμφόρησης της Λέσβου από πρόσφυγες και μετανάστες.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΚΡΗΤΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Έχουν μισθωθεί σπίτια

Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Γιώργος Μαυρογιάννης στο neakriti.gr, "για τη φιλοξενία των προσφύγων, έχουν ήδη εκμισθωθεί 30 σπίτια στο Ηράκλειο, 18 στη Σητεία και 5 σπίτια στα Χανιά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων στην Κρήτη".

Οι πρόσφυγες αποτελούν μέλη οικογενειών, που εναγωνίως ζητούν επανασύνδεση με τους οικείους τους. Για το λόγο αυτό, η εγκατάστασή τους στο νησί μας θα είναι προσωρινή, μέχρι να μεταφερθούν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, ώστε να βρεθούν και πάλι μαζί με τις οικογένειές τους.

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Μαυρογιάννης, το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων προέρχονται από Αραβόφωνες χώρες, ενώ το νησί υποδέχτηκε τόσο Αφγανούς, όσο και Κούρδους πρόσφυγες.

Ο σχεδιασμός προβλέπει να παραμείνουν στη Λέσβο στα τέλη Δεκεμβρίου περί τους 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, τόσοι όσοι μπορούν να παραμείνουν με ασφάλεια στις υπάρχουσες υποδομές.

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια