default-image

262 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων παιδιά, έφτασαν στην Κρήτη

Κρήτη
262 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων παιδιά, έφτασαν στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακόσιοι εξήντα δύο πρόσφυγες έφτασαν περίπου στις 2:10 το πρωί της Κυριακής με το ναυλωμένο από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πλοίο «Νήσος Σάμος», από τη Μυτιλήνη στο Ηράκλειο.

Η άφιξη των προσφύγων- στους οποίους περιλαμβάνονται και μικρά παιδιά- από τη Μυτιλήνη στην Κρήτη συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο αποσυμφόρησης της Λέσβου από πρόσφυγες και μετανάστες.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΚΡΗΤΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Έχουν μισθωθεί σπίτια

Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Γιώργος Μαυρογιάννης στο neakriti.gr, "για τη φιλοξενία των προσφύγων, έχουν ήδη εκμισθωθεί 30 σπίτια στο Ηράκλειο, 18 στη Σητεία και 5 σπίτια στα Χανιά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων στην Κρήτη".

Οι πρόσφυγες αποτελούν μέλη οικογενειών, που εναγωνίως ζητούν επανασύνδεση με τους οικείους τους. Για το λόγο αυτό, η εγκατάστασή τους στο νησί μας θα είναι προσωρινή, μέχρι να μεταφερθούν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, ώστε να βρεθούν και πάλι μαζί με τις οικογένειές τους.

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Μαυρογιάννης, το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων προέρχονται από Αραβόφωνες χώρες, ενώ το νησί υποδέχτηκε τόσο Αφγανούς, όσο και Κούρδους πρόσφυγες.

Ο σχεδιασμός προβλέπει να παραμείνουν στη Λέσβο στα τέλη Δεκεμβρίου περί τους 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, τόσοι όσοι μπορούν να παραμείνουν με ασφάλεια στις υπάρχουσες υποδομές.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News