default-image

«Ζυμώσεις» στο Δήμο Ρεθύμνου, με φόντο τις αλλαγές

Κρήτη
«Ζυμώσεις» στο Δήμο Ρεθύμνου, με φόντο τις αλλαγές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντείνονται οι συζητήσεις, ζυμώσεις και διαβουλεύσεις εν όψει της νέας συζήτησης των αλλαγών στο οργανόγραμμα του δήμου Ρεθύμνου μετά την αναβολή της περασμένης εβδομάδας. Συμμόρφωση στις συστάσεις ορκωτής λογίστριας που έλεγξε τα ταμεία του δήμου και δημιουργία ενιαίου γραφείο προμηθειών στην οικονομική υπηρεσία στο Άδελε, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το... "μενού" της διοικητικής αναδιάρθρωσης του δήμου.

Διαχωρίζεται το γραφείο εσόδων του δήμου Ρεθύμνου από το ταμείο, έπειτα από συστάσεις ορκωτής λογίστριας για νοικοκύρεμα της οικονομικής υπηρεσίας που στεγάζεται στο δημοτικό κατάστημα Αρκαδίου στο Άδελε. Την ίδια ώρα, η υπηρεσία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ενιαίο γραφείο προμηθειών και παρά το δαιδαλώδες δίκτυο αποθηκών του δήμου, έτσι ώστε να επιτυγχάνονται καλύτερες προσφορές σε διαγωνισμούς.

Εισηγητής των τροποποιήσεων είναι ο απερχόμενος αντιδήμαρχος διοικητικών υποθέσεων, Γιώργος Γεωργαλής που παρόλο που άλλαξε χαρτοφυλάκιο, ολοκλήρωσε το σχέδιο της μεταρρύθμισης των υπηρεσιών του δήμου, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος εργοδότης του νομού Ρεθύμνου.

Αυτό που τονίζει παράλληλα ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Στέλιος Σπανουδάκης, είναι ότι διαχρονικά οι προϋπολογισμοί που συντάσσει ο δήμος Ρεθύμνου προνοούν και καταφέρνουν να εισπράττουν τα έσοδά τους σε ποσοστό 98%, ενώ προβλέπουν με ακρίβεια και τα αντίστοιχα έξοδα.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News