Ειδήσεις

Τυχερή στην ατυχία της συνταξιούχος που «έσωσε» το σπίτι της

Με 70 ευρώ μηνιαία δόση και για χρονικό διάστημα τριών ετών, μια 58χρονη χαμηλοσυνταξιούχος του ΟΓΑ κατάφερε να γλιτώσει τη πρώτη και μοναδική κατοικία της για συνολικό χρέος 165.000 ευρώ.

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας κατάφερε να ρυθμίσει το χρέος της και να σώσει το σπίτι της οφειλέτριας η οποία είχε χρεωθεί σε 2 τράπεζες, έχοντας ωστόσο μηνιαίο εισόδημα 400 ευρώ και 150 ευρώ από εκμίσθωση θερμοκηπίου.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες οφειλέτες συνεχίζουν να καταθέτουν αιτήσεις για να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη, μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να πετύχουν πλέγμα προστασίας και υπό προϋποθέσεις μέχρι τα τέλη του 2018.

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς, ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι ο νόμος Κατσέλη προσφέρει πλήρη κάλυψη στο 80% των νοικοκυριών ενώ για όσους έχουν πάρει επιχειρηματικά δάνεια και κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τόνισε πως έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών.

Εντωμεταξύ, για αποδυνάμωση του νομικού πλαισίου προστασίας, κάνουν λόγο Ενώσεις Καταναλωτών που τονίζουν την ανάγκη να υπάρξει οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια