Ειδήσεις

Καταιγίδες στη χώρα… ήλιος στην Κρήτη! – Ο καιρός την Κυριακή

Μια ημέρα με ήλιο και λίγα σύννεφα, με κατά τόπους βροχοπτώσεις θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αύριο κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού

Μπορεί στην υπόλοιπη Ελλάδα οι βροχές, οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις να κρατήσουν τους πολίτες στα… «ζεστά» του σπιτιού τους, όμως οι Κρητικοί, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία ηλιόλουστη ημέρα του χειμώνα, με κατά τόπους, μόνο, βροχοπτώσεις.

Επιδείνωση του καιρού στην υπόλοιπη χώρα

Την ίδια ώρα, βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στα ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, καθώς επίσης και στα νησιά του Αιγαίου, με γρήγορη βελτίωση στη συνέχεια από τα δυτικά προς τα ανατολικά και ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα υπόλοιπα τμήματα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού, σύμφωνα με το meteo.gr:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Καλός θα είναι ο αυριανός καιρός για τους Ηρακλειώτες. Τα λίγα σύννεφα στον ουρανό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα αποτελέσουν την αφορμή για κυριακάτικες βόλτες, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 21 βαθμούς το μεσημέρι, με ελάχιστη τιμή τους 13 βαθμούς το πρωί και με τους ανέμους να είναι ασθενείς.

ΧΑΝΙΑ

Ηλιόλουστη η αυριανή ημέρα στα Χανιά! Οι Χανιώτες θα ξυπνήσουν με αραιή συννεφιά και ο ουρανός θα είναι πεντακάθαρος μέχρι και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα είναι, βέβαια, σχετικά χαμηλή, καθώς θα κυμανθεί από 10 μέχρι 18 βαθμούς και οι άνεμοι θα αγγίξουν μέχρι και τα 5 μποφόρ το μεσημέρι.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Για βόλτες στο Ρέθυμνο ενδείκνυται ο αυριανός καιρός, καθώς τα λίγα σύννεφα στο Ρεθυμνιώτικο ουρανό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα δώσουν «σκυτάλη» στη βροχή από τις 9:00 το βράδυ και έπειτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 μέχρι 18 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν στα 4 μποφόρ Νότιοι - Νοτιοδυτικοί.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Καλός αναμένεται ο καιρός στον Άγιο Νικόλαο αύριο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 μέχρι 21 βαθμούς και τους ανέμους να πνέουν ασθενείς. Σύμφωνα με τις προγνώσεις, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει συννεφιά, ενώ το βράδυ αναμένεται ασθενής βροχόπτωση.

ΑΝΩΓΕΙΑ

Βροχερός ο καιρός στα Ανώγεια, καθώς αναμένεται ασθενής βροχόπτωση καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί στα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι και 13 βαθμούς το μεσημέρι.

ΑΡΧΑΝΕΣ

Συννεφιασμένος, αλλά καλός - σε γενικές γραμμές - αναμένεται ο αυριανός καιρός στις Αρχάνες, με τα σύννεφα να δίνουν «σκυτάλη» σε βροχόπτωση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι και 16 βαθμούς το μεσημέρι και οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ

Βροχή αναμένεται από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι στο Αρκαλοχώρι, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 μέχρι και 16 βαθμούς και τους ανέμους να πνέουν 3 μποφόρ.

ΒΙΑΝΝΟΣ

Κρύος και βροχερός ο καιρός στη Βιάννο αύριο, καθώς ασθενής βροχόπτωση αναμένεται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι και το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 με4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι 13 βαθμούς.

ΖΑΡΟΣ

Ασθενής βροχή αναμένεται στο Ζαρό μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα αγγίξει και τους 15 βαθμούς το μεσημέρι, με ελάχιστη τιμή τους 11 βαθμούς.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Ασθενής βροχόπτωση αναμένεται το πρωί της Κυριακής στην Ιεράπετρα, με τον καιρό καθ' όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας να είναι συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 μέχρι 18 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί στα 4 μποφόρ.

ΚΑΣΤΕΛΙ

Ασθενής βροχή στο Καστέλι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 μέχρι και 17 βαθμούς και τους ανέμους να πνέουν μέχρι και 5 μποφόρ το πρωί. Το βράδυ ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος και υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής.

ΚΡΟΥΣΩΝΑΣ

Ασθενής βροχόπτωση θα σημειωθεί στον Κρουσώνα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και η οποία δεν αναμένεται να σταματήσει ούτε το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12, φτάνοντας μέχρι και τους 19 βαθμούς το μεσημέρι και οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

ΜΟΙΡΕΣ

Βροχερή θα είναι η αυριανή ημέρα για τις Μοίρες, αφού σύμφωνα με τις προγνώσεις η βροχή δε θα σταματήσει καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και της νύχτας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 μέχρι 17 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 με 4 μποφόρ.

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

Βροχερός ο καιρός στην Παλαίοχωρα, καθώς βροχόπτωση αναμένεται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, που το βράδυ θα σταματήσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 μέχρι 17 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 με 4 μποφόρ.

ΠΡΕΒΕΛΗ

«Τερτίπια» φαίνεται ότι θα κάνει ο καιρός αύριο στην Πρέβελη, αφού η ημέρα θα ξεκινήσει με… καταιγίδα και θα συνεχιστεί με συννεφιά και ήλιο! Αναλυτικότερα, καταιγίδα αναμένεται το πρωί, η οποία θα δώσει «σκυτάλη» σε ασθενή βροχόπτωση, ενώ η ημέρα θα κυλίσει με συννεφιά, αλλά και ήλιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 μέχρι 17 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 με 4 μποφόρ.

ΣΗΤΕΙΑ

Καλός θα είναι ο καιρός στη Σητεία, αφού ο ουρανός αναμένεται να έχει μόνο λίγα σύννεφα την ημέρα, ενώ προβλέπεται ασθενής βροχόπτωση για τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 μέχρι 18 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 με 4 μποφόρ.

ΣΦΑΚΙΑ

Με καταιγίδα θα ξυπνήσουν οι Σφακιανοί και η ημέρα θα συνεχιστεί με βροχή μέχρι και το βράδυ, όποτε και αναμένεται να «καθαρίσει» ο ουρανός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 μέχρι 17 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 με 4 μποφόρ.

ΤΥΜΠΑΚΙ

Ασθενής βροχή στο Τυμπάκι μέχρι και το μεσημέρι, όποτε ο καιρός θα «φτιάξει» και ασθενής βροχή αναμένεται και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 μέχρι 16 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 με 4 μποφόρ.

Σχόλια