Ειδήσεις

Αναχώρησαν από τη Λέσβο για το Ηράκλειο οι πρόσφυγες

Αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου οι πρόσφυγες

Αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου οι πρόσφυγες.

256 πρόσφυγες αναχώρησαν σήμερα με το ναυλωμένο από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πλοίο «Νήσος Σάμος» και με προορισμό το Ηράκλειο, στο οποίο - όπως έγραψε χτες το neakriti.gr - αναμένεται να αφιχθούν αύριο το πρωί.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΚΡΗΤΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Η άφιξη των προσφύγων από τη Μυτιλήνη στην Κρήτη συμπεριλαμβάνεται στο αποσυμφόρησης της Λέσβου από πρόσφυγες και μετανάστες.

Μάλιστα, μόλις το τελευταίο 24ωρο από το νησί έχουν αναχωρήσει 408 άτομα, καθώς και χθες το βράδυ με το πλοίο της γραμμής από τη Λέσβο αναχώρησαν 152 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Το σχέδιο αποσυμφόρησης της Λέσβου

Ενώ, μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων, όλοι μέλη ευάλωτων κατηγοριών, έχει σχεδιασθεί να αναχωρήσει από τη Λέσβο αύριο Κυριακή με το πλοίο της γραμμής.

Ανάλογα μεγάλοι αριθμοί έχουν προγραμματιστεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, να αναχωρήσουν τις επόμενες μέρες.

Ο σχεδιασμός αυτός προβλέπει να παραμείνουν στη Λέσβο στα τέλη Δεκεμβρίου περί τους 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, τόσοι όσοι μπορούν να παραμείνουν με ασφάλεια στις υπάρχουσες υποδομές.

Σημειώνεται ότι μέχρι προχθές, Πέμπτη, στη Λέσβο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, βρίσκονταν 8.322 πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια