default-image

Τη Δευτέρα "τα σπουδαία" για τους τόνους "σοκολάτας"

Κρήτη
Τη Δευτέρα "τα σπουδαία" για τους τόνους "σοκολάτας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεθαύριο Δευτέρα θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν οι έξι Σύριοι, μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού "Andreas", στα αμπάρια του οποίου εντοπίστηκαν προ ημερών σχεδόν 7 τόνοι κατεργασμένης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιώς, ο οποίος τους άσκησε κακουργηματικές διώξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟΝΟΙ ΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ "ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ" ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΣΚΥΛΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΣΤΑ ΑΜΠΑΡΙΑ ΡΥΜΟΥΚΛΟΥ

Εν συνεχεία, οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των έξι μελών του πληρώματος του ρυμουλκού σκάφους αφορά στην παράνομη διακίνηση ναρκωτικών από δράστες που ενεργούν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, κατά επάγγελμα. Οι έξι κρατούμενοι επιβιβάστηκαν προχθές στο πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν από την Κρήτη στον Πειραιά. Χθες το πρωί, συνοδεία ισχυρών δυνάμεων του Λιμενικού, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιώς, όπου τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά οι κατηγορούμενοι είχαν ισχυριστεί ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από τη Λαττάκεια της Συρίας με προορισμό τη Μάλτα. Χθες, ωστόσο, ένας από τους έξι συλληφθέντες φέρεται να υποστήριξε ότι το ρυμουλκό, μαζί με το παράνομο φορτίο του, είχε σκοπό να φτάσει στον Πειραιά. Στον Πειραιά, εξάλλου, αναμένεται να μεταφερθούν - σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο - και οι σχεδόν 7 τόνοι "σοκολάτας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News