Ειδήσεις

Στην «αγκαλιά» της Κρήτης 281 πρόσφυγες και προσφυγόπουλα

Σχεδόν 300 πρόσφυγες, από τη Μυτιλήνη και τη Ρόδο, αναμεσά τους και μικρά παιδιά, αναμένεται να φτάσουν στην Κρήτη την Κυριακή

Στην «αγκαλιά» της φιλόξενης Κρήτης αναμένεται να φτάσουν 281 πρόσφυγες το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για 267 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 14 από τη Ρόδο, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, κ. Μαυρογιάννη Γιώργο, με τον οποίο επικοινώνησε το neakriti.gr, για τη φιλοξενία των προσφύγων, έχουν ήδη εκμισθωθεί 30 σπίτια στο Ηράκλειο, 18 στη Σητεία και 5 σπίτια στα Χανιά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων στην Κρήτη».

Οι πρόσφυγες που θα έρθουν στην Κρήτη την Κυριακή αποτελούν μέλη οικογενειών, που εναγωνίως ζητούν επανασύνδεση με τους οικείους τους. Για το λόγο αυτό, η εγκατάστασή τους στο νησί μας θα είναι προσωρινή, μέχρι να μεταφερθούν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, ώστε να βρεθούν και πάλι μαζί με τις οικογένειές τους.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (VIDEO)

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης, το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων που αναμένεται να έρθουν στην Κρήτη, προέρχονται από Αραβόφωνες χώρες, ενώ το νησί θα «καλωσορίσει» τόσο Αφγανούς, όσο και Κούρδους πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, βρίσκονται πάνω από 13.300 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ρεπορτάζ: Μαρία - Ελένη Νικηφόρου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια