Ειδήσεις

Σε εκλογικούς ρυθμούς «κινείται» το Επιμελητήριο Λασιθίου

Παρά την απόφαση για περιφερειοποίηση της εκλογικής διαδικασίας, με κάλπες την Πέμπτη στη Σητεία, την Παρασκευή στην Ιεράπετρα και το Σάββατο στον Άγιο Νικόλαο, η συμμετοχή των επαγγελματιών, των εμπόρων και των βιοτεχνών τις δυο πρώτες μέρες στη διαδικασία της εκλογικής μάχης του σταυρού δεν χαρακτηρίζεται ικανοποιητική.

Ο ένας και μοναδικός εκλογικός συνδυασμός με τίτλο «Επιμελητηριακή Ενότητα» που κατέβηκε στις εκλογές με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θωμά Χαριτάκη, κατάφερε να αποκτήσει πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα με υποψηφίους από τους μεγαλύτερους πολιτικούς χώρους.

«Στο ψηφοδέλτιο που έχουμε συγκροτήσει όλοι μας, έχουμε αφήσει απ' έξω τα πολιτικά κόμματα και επειδή είναι μόνο ένας ο συνδυασμός και δεν υπάρχει ανταγωνισμός από άλλα ψηφοδέλτια, το ενδιαφέρον είναι αναμενόμενα χαμηλό.

Την Πέμπτη στη Σητεία, από την οποία υπήρχαν μόνο 4 υποψήφιοι, ψήφισαν μόλις 91 άτομα από τα 330 που είναι εγγεγραμμένα. Στην Ιεράπετρα, από όπου έχουμε 6 υποψηφίους, μέχρι τις 2.30 μ.μ. είχαν ψηφίσει 85 άτομα ελπίζοντας ότι το απόγευμα μετά τη δουλειά τους θα ψήφιζαν οι περισσότεροι.

Και στον Άγιο Νικόλαο όπου ολοκληρώνεται η εκλογική διαδικασία το Σάββατο το βράδυ, το ενδιαφέρον του κόσμου δεν είναι το αναμενόμενο», μας είπε ο επικεφαλής του μοναδικού συνδυασμού «Επιμελητηριακή Ενότητα» κ. Θωμάς Χαριτάκης.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε από τη Σητεία την Πέμπτη στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, στην Ιεράπετρα την Παρασκευή στα γραφεία του Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου και συνεχίζεται στον Άγιο Νικόλαο το Σάββατο, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λασιθίου.

Οι υποψήφιοι είναι:

Στο Εμπορικό Τμήμα: Θωμάς Ν. Χαριτάκης, Μαρία Ν. Μαυρικάκη, Νικόλαος Ι. Μακρυνάκης, Μιχαήλ Σπ. Πλακογιαννάκης, Ιωάννης Α. Φρονιμάκης, Κωνσταντίνος Μ. Καναβάκης, Νικόλαος Ι. Τσαμάνδουρας, Ευάγγελος Χ. Χατζηδάκης, Οδυσσέας Σ. Παπαδάκης, Νικόλαος Ε. Αλεξανδράκης, Γεώργιος Σ. Γιακουμάκης, Δημοσθένης Ι. Μεθυμάκης.

Στο Τμήμα Υπηρεσιών: Kωνσταντίνος Ε. Ζαχαριάς, Γεώργιος Μ. Μαρκάκης, Μαρία Κ. Μαρκάκη, Βασιλεία Β. Φραγκάκη, Ευαγγελία Ι. Χριστάκη, Αντώνιος Ε. Χαβάκης, Αντώνιος Γ. Μαυρής, Γεώργιος Ι. Ψυλλάκης, Ιωάννης Α. Κεντριανάκης, Ιωάννης Α. Μαρίνος, Γεώργιος Ν. Νερατζούλης, Μαρία Δ. Καφετζάκη.

Στο Τμήμα Μεταποίησης: Μαρία Ν. Αεράκη, Αναστασία Β. Πλακάκη, Νίκη Γ. Κάργατζη, Νικόλαος Ι. Συλλιγάρδος, Γεώργιος Μ. Χατζάκης, Χαράλαμπος Ν. Λαμπράκης, Μιχαήλ Ε. Παπαδάκης.

Στο Τμήμα Τουρισμού: Kωνσταντίνος Γ. Γρηγοράκης, Ιωάννης Δ. Λεβέντης, Κωνσταντίνος Ε. Λουλάς.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια