default-image

Συνάντηση "κορυφής" για το τιμόνι του Επιμελητηρίου

Κρήτη
Συνάντηση "κορυφής" για το τιμόνι του Επιμελητηρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα 24ώρα μετά την διεξαγωγή των εκλογών στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και ενόψει σύγκλησης νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εκλογής νέου προέδρου, Μανόλης Αλιφιεράκης και Μηνάς Μελισσείδης, πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνάντηση.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά για το Επιμελητήριο» και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμελητηριακή Σύμπραξη» κάθισαν στο ίδιο τραπέζι ,έπειτα από πρόσκληση του κ. Αλιφιερακη σε μία πρώτη προσπάθεια επαφών με τους συνυποψηφίους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών.

Οι δύο άνδρες που σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των εκλογών, τους «χωρίζει» μόλις μία έδρα, ο κ. Αλιφιεράκης κατέκτησε 14 έδρες και ο κ. Μελισσείδης 13 έδρες, συζήτησαν σε ήρεμο κλίμα και όπως ήταν φυσικό στο τραπέζι έπεσαν και… προτάσεις από πλευράς του κ. Αλιφιεράκη για ενδεχόμενη συνεργασία.

Και οι δύο πάντως κρατούν καλά κλειστά τα χαρτιά τους συνεχίζοντας παράλληλα τις επαφές τους με τους άλλους συνυποψηφίους τους.

«Υπήρξε μία πρώτη συνάντηση έπειτα από πρόσκληση του κ. Αλιφιεράκη σε εμένα, μέσω της οποίας έγινε μια πρώτη αναγνωριστική επαφή για ενδεχόμενο συνεργασίας»,  αναφέρει μεταξύ άλλων στο neakriti.gr ο κ. Μελισσείδης.  

Σύμφωνα με τα διαδικαστικά μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου, η απερχομένη διοικητική επιτροπή πρέπει να έχει στείλει πρόσκληση για την εκλογή προέδρου. Εάν δεν σταλεί πρόσκλησή τότε στις 14 Δεκεμβρίου θα σταλεί αντίστοιχη πρόσκληση από τον διοικητικό προϊστάμενο του επιμελητηρίου, ορίζοντας την 15η Δεκεμβρίου, ως μέρα σύγκλησης του Δ.Σ και εκλογής προέδρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου εκλέγεται εφόσον η παράταξή του έχει κερδίσει το 50% συν 1 των εδρών από όλα τα τμήματα, έχει πάρει δηλαδή τις 16 έδρες. Σε περίπτωση που κανείς επικεφαλής δεν έχει πετύχει το 50% συν 1, πράγμα που έγινε στις φετινές αρχαιρεσίες, τότε η παράταξη που είχε την πλειοψηφία στην προηγούμενη διοίκηση αναλαμβάνει να συγκαλέσει εντός 15 ημερών την πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας διοίκησης, με θέμα την εκλογή προέδρου.

Για να εκλεγεί στην περίπτωση εκείνη πρόεδρος, θα πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους δύο παρατάξεις, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί η τρίτη παράταξη να έχει το ρόλο του ρυθμιστή στην εκλογή του νέου προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το νήμα της εκλογικής διαδικασίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου μετά από μία καταμέτρηση θρίλερ που προηγήθηκε έκοψε πρώτος ο Μανόλης Αλιφιεράκης και με διαφορά μόλις 137 ψήφων από τον συνυποψηφιο του Μηνά Μελισσείδη .

Με καταμετρημένο των 100% των ψήφων  η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε μετά τις 6.30 το πρωί της Τρίτης και σε σύνολο 31 εδρών τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Μανόλης Αλιφιεράκης:  14 έδρες - "Μπροστά για το Επιμελητήριο" ( ψήφοι 2.681 - ποσοστό 44,07%)

Μηνάς Μελισσσείδης : 13 έδρες -"Επιμελητηριακή Σύμπραξη" (ψήφοι 2.544 - ποσοστό 41,82%)

Μανώλης Σφυρής :      2 έδρες   -"Σύγχρονο-Ανεξάρτητο Επιμελητήριο  (ψήφοι 353 - ποσοστό 5,80%)

Γιώργος  Φασουλάκης : 2 έδρες  -"Αυτόφωτο Επιμελητήριο"  (ψήφοι 294 - ποσοστό 4,83%)

Δημήτρης  Βασιλάκης : 0 έδρες - "Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Νομού Ηρακλείου"  (ψήφοι 70 - ποσοστό 1,15%)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News