Ειδήσεις

Σόου Ερντογάν στην Κομοτηνή, πλήθος φώναζε "ηγέτη μας"

Στην Κομοτηνή συγκεντρώθηκε πλήθος μουσουλμάνων, από το πρωί, και περίμενε τον Τούρκο πρόεδρο έξω από το τζαμί.

Στην Κομοτηνή συγκεντρώθηκε πλήθος μουσουλμάνων, από το πρωί, και περίμενε τον Τούρκο πρόεδρο έξω από το τζαμί.

Στην άφιξή του τού επεφύλασσαν θερμή υποδοχή. Ενδεικτικό της αποθέωσης που γνώρισε ο Ερντογάν είναι πως το πλήθος περίμενε ένα νεύμα από τον Τούρκο πρόεδρο και ξέσπασε σε επευφημίες.

Ο Ερντογάν έφτασε στο τζαμί λίγο μετά τις 12:20, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή με χειροκροτήματα, με αρκετούς κατοίκους να κρέμονται στα τζάμια για να δουν τον Τούρκο πρόεδρο.

Αφού κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και ασπάστηκε τους ψευδομουφτήδες, κατευθύνθηκε στο εσωτερικό του τζαμιού για να προσευχηθεί.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή γύρω από το τζαμί και το μειονοτικό σχολείο δεν υπάρχουν τουρκικές σημαίες, καθώς κάτι τέτοιο έχει απαγορευτεί.

?

?

Λίγο νωρίτερα, περίπου στις 11:45 π.μ., είχαν φτάσει εκεί και οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ, τους οποίους υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Νετζάτ Χουσείν, οι οποίοι περιμένουν στον αύλειο χώρο του τεμένους, καθώς δεν τους επετράπη η είσοδος σε αυτό. Έτσι, θα βρίσκονται στον προθάλαμο, όπου θα καλοσωρίσουν τον Τούρκο πρόεδρο.

?

?

Νωρίτερα έφτασε ο δήμαρχος του Οσμάν Σατζή Προύσας, Μουσταφά Ντουντάρ, ο οποίος κατάγεται από το χωριό Δροσιά του δήμου Αρριανών, ενημερώνοντας ότι δεν έχουν έρθει λεωφορεία από τη γείτονα χώρα και δηλώνοντας ότι οι πρόεδροι των δύο κρατών πρέπει να συνεργαστούν για το καλό των δύο λαών.

?

?

Μεγάλη αστυνομική δύναμη στον χώρο, πάνω από 30 αστυνομικοί περιφρουρούν το τέμενος, ενώ για την είσοδο σε αυτό απαιτείται εξονυχιστικός έλεγχος

Πάρα πολλοί δημοσιογράφοι τόσο από Ελλάδα όσο και από Τουρκία, αλλά και αντιπρόσωποι από διεθνή δίκτυα βρίσκονται στον χώρο του τζαμιού Κιρ Μαχαλέ. Το ενδιαφέρον της Ευρώπης είναι στην Κομοτηνή αυτή τη στιγμή.

Πηγή: iefimerida.gr

?

Σχόλια