default-image

Κάλπες στήνονται στον κλάδο Επισιτισμού και Διασκέδασης

Κρήτη
Κάλπες στήνονται στον κλάδο Επισιτισμού και Διασκέδασης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο είναι οι παρατάξεις που κατεβαίνουν στις εκλογές του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου (ΣΕΕΔΝΗ) για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου. Πρόκειται για την παράταξη "Ανεξάρτητη Κίνηση Εστίασης", με επικεφαλής την απερχόμενη πρόεδρο του Συνδέσμου Μαρία Χαλβατζή-Αντωνακάκη, η οποία θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, και την παράταξη "Αγωνιστική Συσπείρωση Επαγγελματιών Επισιτισμού και Κέντρων Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου", με επικεφαλής τον Δημήτρη Καγιαμπάκη, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Τα μέλη του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου (ΣΕΕΔΝΗ) θα κληθούν να προσέλθουν στις κάλπες την ερχόμενη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, οπότε και θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες. Οι κάλπες θα στηθούν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9) και συγκεκριμένα στην αίθουσα "Καστελλάκη", όπου οι ψηφοφόροι-μέλη του Συνδέσμου θα μπορούν να προσέρχονται από τις 2 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Απαραίτητο αποδεικτικό στοιχείο για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας στην Εφορευτική Επιτροπή. Το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο που θα σχηματιστεί μέσα από τα αποτελέσματα της κάλπης θα έχει τριετή θητεία.

Οι υποψήφιοι

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Ανεξάρτητη Κίνηση Εστίασης", με επικεφαλής την απερχόμενη πρόεδρο του Συνδέσμου Μαρία Χαλβατζή-Αντωνακάκη, θα απαρτίζουν οι εξής υποψήφιοι: Μαρία Χαλβατζή-Αντωνακάκη, Νίκος Ρηγάκης, Γιώργος Ζερβάκης, Μιχάλης Δασκαλάκης, Κωνσταντίνος Σωπασής, Γιάννης Γεωργαλής και Μαρία Κεφαλογιάννη.

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Αγωνιστική Συσπείρωση Επαγγελματιών Επισιτισμού και Κέντρων Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου", με επικεφαλής τον Δημήτρη Καγιαμπάκη, απαρτίζουν οι: Δημήτρης Καγιαμπάκης, Μανόλης Καπετανάκης, Γιώργος Καλομοίρης, Μπάμπης Χασουράκης, Νίκος Παπαδάκης, Μανόλης Χατζηγεωργίου, Γιάννης Ριτζάκης και Μάρω Φραγκιαδουλάκη.

Σημειώνεται πως ο Σύνδεσμος αριθμεί μέχρι στιγμής περίπου 250 εγγεγραμμένα μέλη και οι επικεφαλής των παρατάξεων απευθύνουν κάλεσμα στα μέλη τους να συμμετάσχουν μαζικά στην όλη διαδικασία.

«Να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει»

«Λόγω των σοβαρών προβλημάτων που μαστίζουν τον κλάδο, καλό θα ήταν να λάβουν μέρος στις εκλογές και να προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν όσο γίνεται περισσότερα μέλη μας, καθώς η συμμετοχή τους είναι απαραίτητη όσον αφορά τις διαδικασίες, αλλά και τη συνοχή του Συνδέσμου. Τα προβλήματα του κλάδου είναι τεράστια και πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε μαζικά να αντιμετωπιστούν. Στόχος μας επί της εκλογής μας θα είναι να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει, καθώς έχουμε βάλει μπροστά κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να διευθετηθούν, όπως είναι η μείωση των δημοτικών τελών, η μείωση της υπερφορολόγησης και το πώς θα καταφέρουμε να αντιδράσουμε σε μια σειρά άλλων θεμάτων που προβληματίζουν καθημερινά τον κλάδο», τόνισε η επικεφαλής του συνδυασμού "Ανεξάρτητη Κίνηση Εστίασης" Μαρία Χαλβατζή-Αντωνακάκη, καλώντας τα μέλη του Συνδέσμου να μετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

«Πάνω από όλα τα συμφέροντα των εργαζομένων»

«Το σύνθημά μας είναι "Μπροστά για ένα σωματείο αγωνιστικό, μαζικό, που θα εκφράζει τα συμφέροντα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων". Ως προτεραιότητές μας, εφόσον εκλεγούμε στο προεδρείο, έχουμε θέσει μεταξύ άλλων την κατάργηση των χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος επιτηδεύματος και ο φόρος αλληλεγγύης, το αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ, τη μείωση του ΦΠΑ, τη μείωση των τελών και τη διαγραφή μεγάλου ποσοστού προστίμων που επιβλήθηκαν από το Δήμο», είπε ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Καγιαμπάκης, απευθύνοντας και εκείνος με τη σειρά του κάλεσμα στους ψηφοφόρους για ικανοποιητική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, σημειώνοντας παράλληλα τις προτεραιότητες και τους στόχους που έχει θέσει διεκδικώντας τη θέση του προέδρου.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News