Ειδήσεις

Στη Θράκη ο Ερντογάν μετά τις βόμβες για τουρκική μειονότητα

Στην Κομοτηνή στρέφονται όλα τα βλέμματα την Παρασκευή, καθώς φτάνει εκεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στην Κομοτηνή στρέφονται όλα τα βλέμματα την Παρασκευή, καθώς φτάνει εκεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Τον "Σουλτάνο" θα "συνοδεύουν" εκεί οι δηλώσεις του, την Πέμπτη το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου χαρακτήρισε "τουρκική" τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και κατήγγειλε διακρίσεις σε βάρος των μουσουλμάνων της περιοχής.

Οι δηλώσεις αυτές, αλλά και το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του τούρκου προέδρου αυξάνουν την αγωνία για το τι ακριβώς θα πει ο Τούρκος πρόεδρος και βέβαια το πώς θα αντιδράσει σε τυχόν νέες προκλήσεις η Αθήνα.  

Ηδη, από την Πέμπτη απαγορευτικές κορδέλες έχουν περικυκλώσει το τζαμί Κιρ Μαχαλά της οδού Φιλιππουπόλεως, όπου την Παρασκευή θα προσευχηθεί ο Ερντογάν, ενώ σε πλήρη κινητοποίηση είναι το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, οι «τουρκόφρονες» της μειονότητας, το μειονοτικό κομμα DEB, οι ψευδομουφτείες Ξάνθης και Ροδόπης και φορείς της μειονότητας.

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια