default-image

Στους «32» του Europa League η ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Στους «32» του Europa League η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΕΚ κράτησε το αήττητο και στη Βιέννη και με το 0-0 με την Αούστρια, προκρίθηκε μετά από δέκα χρόνια στους «32» του Europa League.

Αυτό που χρειαζόταν η ΑΕΚ στο Ερνστ Χάπελ για να μπορέσει να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «32» του Europa League, ήταν να κάνει αυτό που με απόλυτη συνέπεια έπραττε στην Ευρώπη από τις αρχές Αυγούστου. Να μείνει αήττητη. Όπερ και εγένετο.

Η ΑΕΚ πήρε ένα χρυσό 0-0 και στην Βιέννη και συνεχίζει την ευρωπαϊκή της περιπέτεια. Μπορεί η Ένωση να μην έκανε σούπερ ματς απέναντι στην Αούστρια. Όμως δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, ήταν αυτή που έκανε την πιο μεγάλη φάση στο ματς και κυρίως πήρε αυτό που ήθελε.

Δείτε τους πανηγυρισμούς μετά τη λήξη του αγώνα:

Η ΑΕΚ από την αρχή του ματς, έδειξε ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό. Επιχείρησε να κλείσει όλους τους ανοικτούς διαδρόμους, από την μεσαία γραμμή του γηπέδου και προς το δικό της μισό του γηπέδου. Με την αμυντική γραμμή ουσιαστικά να απλώνεται σε τετράδα με τον Μπακάκη αριστερά και τον Γκάλο δεξιά και τον Λόπες και με τον Χριστοδουλόπουλο να κλείνουν τα άκρα ως χαφ. Και είτε τον Σιμόες, είτε τον Γαλανόπουλο, να μπαίνουν ανάμεσα σε Λιβάγια και Αραούχο, προκειμένου να μπλοκάρουν τις αυστριακές επιθέσεις από την πρώτη πάσα.

Μ' αυτό τον τρόπο, η ΑΕΚ έδειξε να παίρνει από την αρχή τον πλήρη έλεγχο. Κυρίως διότι εμπόδιζε την ανάπτυξη του παιχνιδιού της Αούστρια και κέρδιζε δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Ενώ η Ένωση έδειχνε και πιο επικίνδυνη από τους Αυστριακούς. Άλλωστε είχε δική της την καλύτερη ευκαιρία για γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Με τον Αραούχο στο 15' να βρίσκεται απέναντι από τον τερματοφύλακα της Αούστρια, αλλά να πλασάρει ψηλά άουτ. Ενώ άουτ είχε καταλήξει και εννέα λεπτά νωρίτερα, ένα σουτ του Γαλανόπουλου από το ύψος της περιοχής. Όπως άουτ, κατέληξε και μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, τρια λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημίχρονου.

Όμως γενικώς στο πρώτο 45άλεπτο, η ΑΕΚ κράτησε τον ρυθμό του ματς εκεί ακριβώς που τον ήθελε. Και χωρίς να κινδυνέψει καθόλου. Εξάλλου με εξαίρεση κάποια κερδισμένα φάουλ πέριξ της κιτρινόμαυρης περιοχής, η Αούστρια δεν είχε κάτι άλλο να παρουσιάσει επιθετικά σ' ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Ούτε μια αξιόλογη φάση, παρόλο που ήταν εκείνη που… καιγόταν για τη νίκη.

ΈΔΩΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν δεδομένο πως η Αούστρια θα επιχειρούσε να ανεβάσει τις στροφές της και να πιέσει περισσότερο την άμυνα της ΑΕΚ. Όμως από την άλλη μεριά, ήταν και η Ένωση αυτή που έδωσε χώρους στους Αυστριακούς, ήδη από το ξεκίνημα του δεύτερου 45άλεπτου. Η ΑΕΚ οπισθοχώρησε και άφησε μέτρα στο γήπεδο για την Αούστρια. Ενώ δυσκολευόταν και να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα, ώστε να μπορέσει να κρατήσει την κατοχή και να ελέγξει τον ρυθμό. Και η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ πέρασε ένα πρώτο 25άλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, κατά το οποίο η Αούστρια την έκλεισε την περιοχή της. Παρόλα αυτά, ουσιαστικός κίνδυνος, δεν προέκυψε. Οι γηπεδούχοι και πάλι κέρδισαν κάποια φάουλ πέριξ της περιοχής της ΑΕΚ και κάποια κόρνερ, αλλά ευκαιρία για γκολ δεν υπήρξε. Μόνο δυο «σκοτωμένα» σουτ, που το ένα πήγε στην αγκαλιά του Τσιντώτα και το άλλο πολύ ψηλά άουτ.

Ο Χιμένεθ από τον πάγκο έριξε στο ματς πρώτα τον Μπακασέτα και μετά τον Κλωναρίδη. Και μπορεί να βελτιώθηκε θεαματικά το παιχνίδι κυριαρχίας της ΑΕΚ. Όμως μέτρα στο γήπεδο κέρδισε. Και κυρίως έβγαλε και την μπάλα από την περιοχή και αποσυμπιέστηκε. Η Αούστρια έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει, παρότι πλέον επιχείρησε να ρισκάρει. Και η ΑΕΚ αυτό που έκανε μέχρι και το τελευταίο λεπτό και το σφύριγμα της λήξης, ήταν απλώς να διαχειριστεί την αδυναμία των αυστριακών να γίνουν επικίνδυνοι. Γι αυτό και δίχως να έχει πρόβλημα, πήρε το 0-0 και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (Φινκ): Πέντζ, Μπλάουμστάινερ, Μοχάμεντ, Σερμπέστ, Σάλαμον (88' Σανγκάϊα), Αμντουλάχι, Χολσχάουζερ, Ταχουρί (72' Βενούτο), Πρόκοπ, Φρίζενμπίχλερ (77' Μονσάιν), Πιρές.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Γκάλο, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (64' Μπακασέτας), Αραούχο (73' Κλωναρίδης), Λόπες, Λιβάγια(89' Κονέ)

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News