default-image

Διεκόπη η δίκη για τα «νταλαβέρια» της κοκαΐνης στο Ηράκλειο

Κρήτη
Διεκόπη η δίκη για τα «νταλαβέρια» της κοκαΐνης στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 20 Δεκεμβρίου θα αναβιώσει τελικά η υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης, η οποία είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο Φεβρουάριο, στην πόλη του Ηρακλείου.

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, ωστόσο τελικά το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου.

Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν για να δικαστούν με κακουργηματικές κατηγορίες συνολικά τέσσερα άτομα, τα οποία εκτός από το ότι φέρονται να διακινούσαν κοκαΐνη, κατηγορούνται ότι είχαν προβεί και στην καλλιέργεια χασισόδεντρων.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ΧΑΣΙΣ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο λόγος για δύο 38χρονους κι έναν 59χρονο από την Κρήτη, καθώς κι έναν 35χρονο Ιρακινό. Οι τρεις εξ αυτών, μάλιστα, είναι προφυλακισμένοι: Ειδικότερα, προσωρινά κρατούμενοι είναι ο 59χρονος Ηρακλειώτης, ο 35χρονος από το Ιράκ, κι ο ένας εκ των δύο 38χρονων.

Ωστόσο, στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης όπου αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση, θα καθίσουν έξι ακόμη άτομα.

Δύο εξ αυτών βαρύνονται με την κακουργηματική πράξη της άμεσης συνδρομής στη διακίνηση ναρκωτικών, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούνται για πλημμεληματικές πράξεις, όπως είναι η προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ιδιωτική χρήση, αλλά και η παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τέσσερις βασικοί κατηγορούμενοι, φέρονται να διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης σε διάφορα άτομα, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2016. Η διάθεση της κοκαΐνης γινόταν σε διάφορες περιοχές της πόλης του Ηρακλείου.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, μέσα στο επίμαχο δίμηνο, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 30 αγοραπωλησίες κοκαΐνης: Οι κατηγορούμενοι φέρονται να πουλούσαν την «πραμάτεια» τους στο κέντρο της πόλης, στις Πατέλες, στη Χερσόνησο και αλλού. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, είναι ότι κάποια από τα «νταλαβέρια» είχαν γίνει μέσα σε νυκτερινά καταστήματα της πόλης του Ηρακλείου.

Καλλιεργούσαν και χασίς

Ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές, οι 4 βασικοί κατηγορούμενοι, εκτός από τη διακίνηση κοκαΐνης, εμπλέκονται και στην καλλιέργεια ινδικής κάνναβης. Ειδικότερα, μετά από έφοδο που έγινε σε σπίτι στο Ηράκλειο, η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε συνολικά 37 δενδρύλλια κάνναβης.

Η καλλιέργεια φέρεται να γινόταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εργαστηρίου υδροπονικής κάνναβης. Τα 29 από τα δενδρύλλια κάνναβης έφταναν σε ύψος τα 80 εκατοστά, ενώ τα υπόλοιπα οκτώ, ήταν ύψους λίγων εκατοστών.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News