default-image

Σήμερα η συνέχεια της δίκης για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Κρήτη
Σήμερα η συνέχεια της δίκης για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στο Εφετείο Ιωαννίνων η δίκη αναφορικά με την «παράβαση καθήκοντος» που σχετίζεται με την υπόθεση του αδικοχαμένου Ρεθυμνιώτη Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η εκδίκαση της υπόθεσης -σε δεύτερο βαθμό- ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες, ωστόσο, η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία συνεχίζεται σήμερα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ένα άτομο. Πρόκειται για τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, στην οποία φοιτούσε ο αείμνηστος 20χρονος Κρητικός. Ο πρώην διευθυντής ήταν το μόνο από τα τρία άτομα που δικάζονταν σε πρώτο βαθμό και το οποίο κρίθηκε ένοχο.

Χρονικό της δίκης

Υπενθυμίζεται ότι στις Αρχές Δεκεμβρίου του 2016, στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων είχε κρίνει ένοχο τον πρώην διευθυντή για παράβαση καθήκοντος και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Στον αντίποδα, το δικαστήριο αθώωσε την υπεύθυνη της Εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής, καθώς και τον πρώην υπουργό Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Η πρώτη είχε κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος, ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία στην εν λόγω πράξη.

Μετά την καταδίκη του, πάντως, ο πρώην διευθυντής της Σχολής άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να ξεκινά πριν λίγες ημέρες στα Ιωάννινα. Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη της διαδικασίας, δεν παρευρέθηκαν στο δικαστήριο οι χαροκαμένοι γονείς του Βαγγέλη, οι οποίοι είναι και μάρτυρες της υπόθεσης, αλλά ούτε και ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News