default-image

Κλειστή 25 μέρες το μήνα η Παθολογική Κλινική στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Κλειστή 25 μέρες το μήνα η Παθολογική Κλινική στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρούδες αποδείχτηκαν οι ελπίδες για την πλήρωση των δύο κενών θέσεων παθολόγων ιατρών που θα προσλαμβάνονταν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και θα στελέχωναν την Παθολογική Κλινική, η οποία δυστυχώς ακόμα και σήμερα εφημερεύει 5-6 μέρες το μήνα με τη συνδρομή των πνευμονολόγων.

Τις άλλες 25 μέρες του μήνα, οι εφημερεύοντες ιατροί από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και από τα ιατρεία που κάνουν οι γενικοί ιατροί, στέλνουν δεκάδες περιστατικά στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου ή του Ηρακλείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς, κατοίκους της Ιεράπετρας, του Μακρύ Γιαλού και της Νότιας Βιάννου, που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

«Ενώ είχαμε προκηρύξει τη θέση του διευθυντή της Παθολογικής κλινικής και είχε υπάρξει μία και μοναδική υποψηφιότητα, εκείνη του παθολόγου επιμελητή Α' Γιώργου Φυτρολάκη που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, η δε σύζυγος του είναι νοσηλεύτρια στο δικό μας Νοσοκομείο στην Ιεράπετρα, και θεωρούσαμε ότι είχαμε βρει τον καταλληλότερο ιατρό για τη θέση του διευθυντή, τελικά μείναμε πάλι με άδεια χέρια.

Την ημέρα που θα συζητούνταν η μετάθεση του στο Συμβούλιο Κρίσεων του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Φυτρολάκης απέσυρε την υποψηφιότητα του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Για τη θέση του επιμελητή Β' που είχαμε προκηρύξει επίσης, δεν βρέθηκε κανείς υποψήφιος ιατρός. Τώρα είμαστε στη διαδικασία της επαναπροκήρυξης και των δυο αυτών θέσεων,  με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα υπάρξουν ιατροί που θα ζητήσουν να έλθουν στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας», εξηγεί ο αναπληρωτής διοικητής του πολύπαθου Νοσοκομείου, κ. Γιώργος Αρακαδάκης.

Απογοήτευση και προβληματισμός με τις δυσάρεστες αυτές εξελίξεις υπάρχει στην τοπική κοινωνία και στο Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, που κάνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να υποστηρίξει υλικοτεχνικά από δωρεές, τη λειτουργία του μοναδικού Νοσοκομείου της Νοτιοανατολικής Κρήτης.

«Για πολλοστή φορά, ο συγκεκριμένος παθολόγος ιατρός του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ενώ εκδηλώνει το ενδιαφέρον του να έρθει στην Παθολογική Κλινική του  Νοσοκομείου μας, όπου εργάζεται και η σύζυγος του, την τελευταία στιγμή αλλάζει γνώμη και μας αφήνει στα κρύα του λουτρού», μας λέει φανερά απογοητευμένος και ενοχλημένος για τις δυσάρεστες αυτές εξελίξεις και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων  Νοσοκομείου Ιεράπετρας, πρώην διευθυντής  της Χειρουργικής κλινικής κ. Αντρέας Μαμαντόπουλος.

Μιλώντας και με άλλους σχετικούς με το Νοσοκομείο, εργαζόμενους, ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, για να κατανοήσουμε τι είναι εκείνο που απωθεί ή δεν ενθαρρύνει τους ιατρούς να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την κάλυψη αυτών των δυο κενών θέσεων της Παθολογικής Κλινικής, δεν καταφέραμε να βρούμε άκρη, μέσα από τα πολλά σενάρια που ακούσαμε, με χειρότερο εκείνο που λέει ότι υπάρχουν συμφέροντα τα οποία δεν εξυπηρετούνται από τη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής.

Στο μεταξύ ο χειμώνας είναι εδώ, τα κρούσματα της εποχικής γρίπης και οι ιώσεις λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, βρίσκονται σε έξαρση και οι ασθενείς πηγαινοέρχονται στον  Άγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο για να νοσηλευτούν…

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News