default-image

Ο Ψαρογιώργης σε μία μυσταγωγική βραδιά στο ΜΦΙΚ

Πολιτισμός
Ο Ψαρογιώργης σε μία μυσταγωγική βραδιά στο ΜΦΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ο εκθεσιακός χώρος του ΜΦΙΚ υποδέχτηκε το κοινό της πόλης σε μια βραδιά ατμοσφαιρική και μυσταγωγική.

Ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) στο λαούτο και το τραγούδι, ο Γιάννης Παπατζανής στα κρουστά και στο τραγούδι και ο Γιάννης Πολυχρονάκης στο κοντραμπάσο, με φόντο ένα από τα μεγαδιοράματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης παρουσίασαν μια σειρά από κομμάτια της κρητικής παράδοσης και της δισκογραφίας του Ψαρογιώργη, με πολλούς αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς, δένοντας μοναδικά με τον χώρο.

Οι επισκέπτες του μουσείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη συναυλία από διαφορετικά σημεία μέσα στον εκθεσιακό χώρο του ΜΦΙΚ ανακαλύπτοντας νέες οπτικές και απολαμβάνοντας μια ξεχωριστή μουσειακή αίσθηση.

Στην όμορφη ατμόσφαιρα συνέβαλαν και τα κεράσματα από το Οινοποιείο Λυραράκη και τα Αγροκτήματα Μανουρά.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Ψαρογιώργης συνοδευόμενος από την κ. Λένα Μπορμπουδάκη, Διευθύντρια της Έκθεσης του ΜΦΙΚ, περιηγήθηκε στους χώρους και τις εκθέσεις του Μουσείου. Ενθουσιασμένος από τη δυναμική και τις δυνατότητες του χώρου, ο Ψαρογιώργης πρότεινε να γίνει στο εξής το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ένας σταθερός τόπος φιλοξενίας των συναυλιών του.

Το ΜΦΙΚ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους μουσικούς που έπαιξαν αφιλοκερδώς, την Περιφέρεια Κρήτης - ΠΕ Ηρακλείου που ήταν συνδιοργανώτρια της βραδιάς και βέβαια το κοινό του Ηρακλείου που στηρίζει τις εκδηλώσεις μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News