Ειδήσεις

Ποιες κυκλοφοριακές αλλαγές «περιμένει» το Ηράκλειο;

Σε δημόσια διαβούλευση τίθενται αλλαγές στην κυκλοφορία, αλλά και συγκεκριμένες ρυθμίσεις σε διάφορες οδούς της πόλης του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου, σε δημόσια διαβούλευση τίθεται το Πρακτικό της Επιτροπής Κυκλοφορίας που αφορά σε κυκλοφοριακά θέματα και ρυθμίσεις σε οδούς της πόλης του Ηρακλείου.  

Τα ζητήματα που θα τεθούν στη δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με το πρακτικό της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου, αφορούν:

• Μονοδρομήσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της πόλης του Ηρακλείου

• Τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων

• Δημιουργία διαβάσεων πεζών

• Οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης

Αναλυτικά οι προτεινόμενες αλλαγές:

ΘΕΜΑ 1ο

Διαμόρφωση κυκλικού κόμβου στη συμβολή της Λ. Σοφοκλή  Βενιζέλου με την οδό Αχαιών

ΘΕΜΑ 2ο

Τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων Ρ-2 σε κάθετες οδούς εντός του οικισμού Δαφνών.

ΘΕΜΑ 3ο

Τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης στις οδούς που περικλείουν το 4ο και 38ο Νηπιαγωγείο και το 12ο Δημ. Σχολείο στην περιοχή Πόρου. Μονοδρόμηση των οδών Χίου, Μήλου και πεζοδρόμηση των οδών που συμβάλλουν κάθετα στην οδό Κομνηνών και περικλείονται στο τμήμα από την οδό Κορυτσάς έως την οδό Μήλου.

ΘΕΜΑ 4ο

Αλλαγή κατεύθυνσης και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης στις οδούς Πεδιάδος- Μανουσογιάννη-Ρενιέρη-Τριφύτσου-Σμύρνης (βόρεια της Γ. Αβέρωφ)-Ανωπόλεως εντός των τειχών Ηρακλείου.

ΘΕΜΑ 5ο  

Τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων Ρ-40 (Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση) επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, περιοχή Χρυσοπηγή.

ΘΕΜΑ 6ο  

Τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων σε όλες τις συμβολές των οδών με την οδό Ταγματάρχου Γιακουμάκη από την οδό Παρασκευοπούλου έως την οδό Ιερολοχιτών και τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης μπροστά από το 9o νηπιαγωγείο, IB KEΠΑ περιοχή Μασταμπά.

ΘΕΜΑ 7ο

Τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων Ρ-2 (υποχρεωτική διακοπή πορείας) στις συμβολές των κάθετων οδών με την οδό Γεωργίου Φαραγκουλιτάκη και την οδό Αρχελάου και τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης μπροστά από τον παιδικό σταθμό (Μαριλού) επί της οδού Πικροδάφνης περιοχή Άγιος Ιωάννης.

ΘΕΜΑ 8ο  

Τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων Ρ-2 (υποχρεωτική διακοπή πορείας) στις συμβολές των κάθετων οδών με την οδό Νικολάου Πετρίδη στην περιοχή Μεσαμπελιές.

ΘΕΜΑ 9ο

Τοποθέτηση οριζόντιας, κατακόρυφης σήμανσης μπροστά από το 7ο Λύκειο, 8ο Γυμνάσιο, 55o  Νηπιαγωγείο και 48ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου στην περιοχή Καμινίων.

ΘΕΜΑ 10ο

Δημιουργία διαβάσεων πεζών και τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης μπροστά από το 13ο Γυμνάσιο, το 8ο Λύκειο, Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων και τον παιδικό βρεφονηπιακό σταθμό «Μητέρα»  Ηρακλείου στην περιοχή Άγιος Ιωάννης.

ΘΕΜΑ 11ο

Τοποθέτηση οριζόντιας, κατακόρυφης σήμανσης μπροστά από τα 25ο, 27ο Δημοτικά σχολεία και μπροστά από το 17ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου στην περιοχή Θερίσου και μονοδρόμηση  τμήματος της οδού Δ. Φραγκιαδάκη.

ΘΕΜΑ 12ο

Μονοδρόμηση της οδού Αλκαίου και αντιδρόμηση της οδού Δωριέων στην περιοχή Καμινίων.

ΘΕΜΑ 13ο

Τοποθέτηση ανακλαστήρων  οδοστρώματος εντός των οικισμών Βασιλειών και Αγίου Βλάση.

ΘΕΜΑ 14ο

Τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος εντός  του οικισμού Αγίου Μύρωνα.

ΘΕΜΑ 15ο

Δημιουργία διαβάσεων πεζών και τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης μπροστά από το 6ο Γυμνάσιο επί της οδού Δ. Μποφώρ.

ΘΕΜΑ 16ο

Τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων Ρ-40 επί της οδού Πολυγύρου στην περιοχή Αγ. Ιωάννης - Κνωσσού

ΘΕΜΑ 17ο

Τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων Ρ-2 στην συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Καπετάν Χρήστου Μπαντουβά στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά.

ΘΕΜΑ 18ο  

Μονοδρόμηση των οδών Αγησιλάου, Σαχλαμπάνη και Ανδρέα Κάλβου περιοχή Κατσαμπά

ΘΕΜΑ 19ο  

Τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων Ρ-40 με πινάκιο όπου θα αναγράφεται: (Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων μέγιστου επιτρεπτού βάρους άνω των 5 τόνων) επί των οδών Γεωρ. Αμαργιανάκη και Εμμ. Λυδάκη.

ΘΕΜΑ 20ο  

Τοποθέτηση ρυθμιστικής πινακίδας Ρ-2 (Υποχρεωτική διακοπή πορείας), στην συμβολή των οδών Αγ. Παρασκευής και Τάσσου Ισαάκ επί της οδού Αγ. Παρασκευής περιοχή Αγία Αικατερίνη.

ΘΕΜΑ 21ο  

Μονοδρόμηση τμήματος της οδού Μενεξέδων και τμήματος της οδού Γεωργ. Δρακάκη

ΘΕΜΑ 22ο  

Τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων Ρ-40 για παραχώρηση χώρου φορτοεκφόρτωσης  επί της οδού Χρυσοστόμου για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων.

ΘΕΜΑ 23ο  

Τοποθέτηση κατακόρυφης, οριζόντιας σήμανσης μπροστά από το 12ο  Γυμνάσιο και 6ο  Λύκειο Ηρακλείου επί της οδού Εμμαν. Ξάνθου περιοχής Κατσαμπά.

ΘΕΜΑ 24ο

Σχετ. η αριθ. Πρωτ.31074/20-3-2017 αίτηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου

ΘΕΜΑ 25ο

Παραχώρηση τριών (3)  θέσεων στάθμευσης για την ανάδοχο εργοληπτική επιχείρηση «ΜΑΡΜΙΤΕΛ Α.Ε.» παραπλεύρως της εισόδου του σχολικού συγκροτήματος «Καπετανάκειο».

ΘΕΜΑ 26ο

Τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων Ρ-40 επί της οδού Κυδωνίας.

ΘΕΜΑ 27ο

Παραχώρηση θέσης στάθμευσης για ασθενοφόρο επί της οδού Ηροδότου 148.

Σχόλια