default-image

Τι είπαν Τσίπρας- Ερντογάν μετά τις βόμβες για Λωζάνη-Θράκη

Τι είπαν Τσίπρας- Ερντογάν μετά τις βόμβες για Λωζάνη-Θράκη

Έπεσαν οι τόνοι στη συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν μετά το βαρύ κλίμα που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου και την προκλητική στάση που τηρεί.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός «ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές με εντάσεις και μεγάλες προκλήσεις, όπως το προσφυγικό, η Συρία και η ένταση στις ευρωτουρκικές σχέσεις, ευθύνη μας είναι να οικοδομήσουμε τη συνεννόηση και να βρούμε λύση σε σύνθετα προβλήματα. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που ενθάρρυνα τον ΠτΔ να σας προσκαλέσει γιατί είναι ιστορική και η πρόκληση που στόχο έχει να επιδιώξουμε να χτίσουμε γέφυρες και όχι να υψώσουμε τείχη. Θέλω να πιστεύω ότι αυτός είναι ο δικός σας σκοπός. Σαν μηχανικός που είμαι πρέπει να τις χτίσουμε σε σταθερά θεμέλια. Διαφορές υπήρχαν πάντα, και σήμερα, οι θέσεις σας είναι γνωστές όπως και οι δικές μας. Αυτό που έχει σημασία είναι πέρα από τις διαφορές να βρούμε συγκλίσεις και να τις διατυπώνουμε τις διαφορές χωρίς υπερβολές και προκλήσεις με σεβασμό στην άλλη άποψη. Πιστεύω ότι αν σήμερα το καταφέρουμε αυτό, η επίσκεψη δεν θα είναι μόνο ιστορική αλλά θα ανοίξει νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών».

"Εχoυμε ομογενείς που ζουν στα ελληνικά εδάφη και εσείς έχετε ομογενείς που ζουν στα τουρκικά εδάφη. Εύχομαι και λέω να μην είχαν διαπραχθεί τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Θεωρώ ότι τα σφάλματα που έγιναν είναι κομμάτι της ιστορίας. Πράγματι πρέπει να χτίσουμε το μέλλον σε γερά θεμέλια. Γι' αυτό νομίζω τι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Για να εξασφαλίσουμε τα γερά θεμέλια.Αν μπορούμε να συμφωνήσουμε με βάση αρχές κοινής λογικής. Να έχουμε κοινή ρητορεία. Εγώ σε αυτή μας την συνάντηση μεταφέρω τις προσωπικές μου ευχαριστίες αλλά είμαι και εκπρόσωπος του τουρκικού λαού και στέλνω την ευγνωμοσύνη μου στον ελληνικό λαό", σημείωσε ο κ. Ερντογάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News