default-image

7 στον Εισαγγελέα μετά την "εκρηκτική" νύχτα στο Ηράκλειο

Κρήτη
7 στον Εισαγγελέα μετά την "εκρηκτική" νύχτα στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκαν νωρίς το μεσημέρι 3 ενήλικοι και 4 ανήλικοι που κατηγορούνται για τις φθορές οι οποίες προκλήθηκαν μετά τα χθεσινά επεισόδια στο Ηράκλειο για την επέτειο του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην διάρκεια των οποίων έγιναν 21 προσαγωγές εκ των οποίων 14 άτομα τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι 7 κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και παραβίαση νόμου περί όπλων και βεγγαλικών, κατοχή κροτίδων, συμμετοχή σε επεισόδια, διακεκριμένες φθορές.

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αφεθούν ελέυθεροι αφού προηγουμένως όρισε τακτική δικάσιμο και διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Ενώ άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι  έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα που τάσσονταν στο πλευρό των συλληφθέντων.

Εν τω μεταξύ, αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Εργατικό Κέντρο μετά τα χτεσινά επεισόδια. Διαδηλωτές ξέσπασαν τη μανία τους σπάζοντας τα τζάμια της εισόδου δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την οργή τους για την άδικη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕ ΜΑΤ

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλης έκτασης επεισόδια προκλήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, αρχικά, στο ύψος του Εργατικού Κέντρου στο Ηράκλειο στη διάρκεια των διαδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Άγνωστα άτομα προκάλεσαν ζημιές από την Καινούρια Πόρτα και κάτω. Φωτιές προκλήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης και ιδίως σε κάδους απορριμμάτων, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τους εξαγριωμένους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές έσπασαν τζαμαρίες, έριξαν πέτρες και προκάλεσαν πολλές ζημιές.Σύμφωνα με πληροφορίες, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο υπήρξαν χθες αρκετές προσαγωγές.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News