Ειδήσεις

Ερευνητές ανακάλυψαν οστό του πραγματικού Άι Βασίλη;

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης με τη βοήθεια άνθρακα κατάφεραν να χρονολογήσουν το οστό που λέγεται ότι ανήκει στον Άγιο Νικόλαο, δηλαδή τον παραδοσιακό Άι Βασίλη, και διαπίστωσαν ότι όντως χρονολογείται τον 4ο αιώνα μ.Χ. Ο Άγιος Νικόλαος πέθανε το 343 μ.Χ..

«Αυτό το οστό δείχνει ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να ανήκε στον Άγιο Νικόλαο», είπε ο καθηγητής Τομ Χίχαμ της Οξφόρδης. Το οστό το οποίο μπήκε στο μικροσκόπιο των επιστημόνων είχε περιέλθει στην κατοχή ενός ιερέα από το Ιλινόις.

«Τα αποτελέσματα μας ενθαρρύνουν να επιστρέψουμε στο Μπάρι και στη Βενετία για να προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι όντως ανήκουν στον Άγιο Νικόλαο συγκρίνοντάς τα με τα λείψανα. Μπορούμε να το κάνουμε χρησιμοποιώντας αρχαία παλαιογονιδιωματική ή DNA. Είναι συναρπαστικό να πιστεύουμε ότι αυτά τα κειμήλια που χρονολογούνται από μια τόσο αρχαία εποχή θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να είναι γνήσια», είπε ένας άλλος καθηγητής ο Δρ Τζρτζ Καζάν.

Γνωστός για τις δωρεές του και τη βοήθειά του προς τους φτωχούς, ο Άγιος του 4ου αιώνα δημιούργησε το μύθο του Άι Βασίλη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχόλια