default-image

ΟΦΗ και ντέρμπι: "Πάρε τα... χρυσά κλειδιά"!

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ και ντέρμπι: "Πάρε τα... χρυσά κλειδιά"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 7η αγωνιστική της Football League, που είναι μπροστά μας, είναι αγωνιστική με «κλειδί», αφού γίνονται ταυτόχρονα, δύο ντέρμπι κορυφής Δόξα Δράμας- Άρης και ΟΦΗ-Παναχαϊκή! Η αμέσως επόμενη (8η) κυριαρχείται από το σούπερ ντέρμπι Άρης-ΟΦΗ, την 9η μαγνητίζει το ΟΦΗ-Δόξα Δράμας και ενδεχομένως το Απόλλων Πόντου-Παναχαϊκή.

Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που απαιτεί περισσότερη επικέντρωση στα παιγνίδια της προσεχούς τετράδας στο πρωτάθλημα, αφού έχει μόνο αντιπάλους που είναι μνηστήρες της ανόδου, ή έχουν τη δυναμική διεκδίκησης. Με Παναχαϊκή (μέσα), Άρης (έξω), Δόξα Δράμας (μέσα) και Κισσαμικό (μέσα). Το θετικό, που κάνει ωστόσο πιο επιβεβλημένα τα τρίποντα είναι ότι θα δώσει στην έδρα του τα τρία από τα τέσσερα ματς.

Ο Άρης, έχει ένα πιο «βατό» ματς σε αυτή την παράλληλη δράση, αφού μετά τα απανωτά ντέρμπι με Δόξα (έξω) και ΟΦΗ (μέσα), έχει Παναιγιάλειο (έξω) και το Απόλλωνα Πόντου (μέσα).

Η προσεχής αντίπαλος του ΟΦΗ, η Παναχαϊκή μετά το «Γεντί Κουλέ) είναι εκείνη από τις ομάδες των υψηλών βαθμολογικών θέσεων που έχει τον Παναγιάλειο (μέσα) και δυο ματς γρίφους εκτός έδρας, με Απόλλωνα Πόντου και ΑΕ Καραϊσκάκης.

Για τη Δόξα Δράμας, τα δυο συνεχόμενα ματς με Άρη και Κισσαμικό θα αποτελούν σοβαρό τεστ δοκιμασίας, πριν την κάθοδο της στο «Γεντί Κουλέ» με τον ΟΦΗ. Μετά υποδέχεται τον Παναιγιάλειο.

Θέμα στο διαδίκτυο έγιναν οι τιμές των εισιτηρίων, στο ντέρμπι με την Παναχαϊκή, μετά από ανάρτηση-σχόλιο στον τοίχο του προέδρου Φώτη Τσάλου στο Facebook. "10 ευρώ θύρα 4 και 5 και 20 στις υπόλοιπες. Στηρίζουμε την ομάδα μας όλοι εκεί χωρίς δεύτερη κουβέντα. Τον ΟΦΗ στηρίζουμε. Όχι τσέπες..."

Μεταξύ των αντιδράσεων ήταν και αυτή: "Πρόεδρε βάλε 5 ευρώ τα εισιτήρια μόνο στην 4 και στην 5. Και αν έχουν ήδη εκδοθεί, με ένα εισιτήριο ας μπουν 2 άτομα. Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει το 10ευρω και ειδικά πιτσιρικάδες. Το έζησα στο Παγκρήτιο...".

Μεγαλύτερο πάντως πρόβλημα φέρεται να είναι -και είναι- η ώρα έναρξη των αγώνων στις 3 μ.μ., ειδικά σε αναμετρήσεις ντέρμπι, όπως αυτό με την Παναχαϊκή. Ο φίλαθλος κόσμος, διαμαρτύρεται, γιατί πολλοί δεν μπορούν να πάνε, κυρίως διότι εργάζονται ή όπως γράφουν παραστατικά... μαζεύουν ελιές!

-Η απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων της Παναχαϊκής στο ντέρμπι του Σαββάτου στο «Γεντί Κουλέ» με τον ΟΦΗ, ακόμη και μεμονωμένων, είναι μια απόφαση που συνάδει στο πνεύμα των αποφάσεων που λαμβάνονται φέτος στα ποδοσφαιρικά μας πρωταθλήματα. Δεν ήταν ωστόσο και τόσο αναμενόμενη… Η απαγόρευση έγινε από την Αστυνομική Διεύθυνση του Ηρακλείου και έγινε χτες γνωστή από την αντίστοιχη υπηρεσία της Πάτρας!

-Χοντρό πλέγμα στο... κόσκινο του Νίκου Αναστόπουλου για τον Τάκη Λεμονή, με αφορμή το ματς με τη Γιουβέντους. Έχει όμως το δικό της ποδοσφαιρικό νόημα κάθε φράση, πίσω από τα βέλη που εξαπολύθηκαν από τον μοναδικό «Αλενατόρε»!

Μεταφέρουμε ένα ενδεικτικό απόσπασμα, θεωρώντας, ότι αποτελεί εγχειρίδιο της ποδοσφαιρικής σκέψης και φιλοσοφίας του, όπως τον ζήσαμε, παλιότερα, ως τεχνικό ηγέτη του ΟΦΗ:

«Δεν θα σχολιάσω το πως έπαιξε ο Ολυμπιακός. Αυτό πρέπει να το απαντήσει ο προπονητής. Από την άλλη όταν θες τη νίκη σε ένα δεύτερο παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ, θες και κυνηγό. Αλλά δεν μπορώ να μπω εγώ στο μυαλό του προπονητή. Εκτός από τον επιθετικό, είναι και τα εξτρέμ. Αν δεν σκοράρει ο επιθετικός, δεν σκοράρουν και τα εξτρέμ πως θα έρθει το γκολ; Από εκεί και πέρα έχεις τον Φορτούνη και τον έχεις μπες - βγες, δεν μπορεί να βρει ρυθμό γιατί δεν έχει ψυχολογία. Ο Σεμπά δεν είναι όπως πέρσι, ο Πάρντο είναι καλός, αλλά δεν είναι το φοβερό εξτρέμ. Ο Μάριν από την άλλη δεν είναι ο παίκτης που μπουκάρει, που δημιουργήσει προβλήματα».

Ο Χανιώτης Κολιτσιδάκης

Πολύ ευχαριστημένος από την καλοκαιρινή επιλογή του είναι ο Θανάσης Κολιτσιδάκης. «Απέρριψα προτάσεις από ομάδες Γ΄ εθνικής, γιατί βρήκα αυτό που θέλω ως προπονητής. Το είχε σε μεγάλο βαθμό, μάλιστα, η «Σίνκα» στα Χανιά και φάνηκε στα μάτια μου στις πρώτες συζητήσεις με τον κ. Χιωτάκη.

Το οργανόγραμμα και οι στόχοι, αποτέλεσαν εξ αρχής τα πειστικά σημεία που έκαναν την επιλογή μου μονόδρομο για αυτή τη συνεργασία στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Χανίων. Πρόκειται για σωματείο με προοπτική με εξαιρετική δραστηριότητα στις υποδομές του». Ο έμπειρος τεχνικός, μίλησε στη «Μικτή Ζώνη - Highlights» τη Δευτέρα, για την πορεία στο πρωτάθλημα (40 βαθμοί σε 14 αγώνες, δείκτης γκολ 48-3), χωρίς να υποτιμήσει τους αντιπάλους του.

«Έχουμε πολύ καλές ομάδες και καλούς προπονητές και το πρωτάθλημα μας είναι συναρπαστικό».

Ο Κολιτσιδάκης, έκρινε το ντέρμπι Εργοτέλης-ΟΦΗ, αναφέρθηκε σε όλα τα πρωταθλήματα και έδειξε σούπερ ενήμερος για τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που παρουσιάζει η εκπομπή, έχοντας μάλιστα δει αρκετά παιγνίδια ντέρμπι της αγωνιστικής από Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία… Μόνο στη Budesliga, σχολίασε γενικότερα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News