Ειδήσεις

Κατάθλιψη & κρίσεις πανικού «χτυπούν» Κρήτες επαγγελματίες

Από κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, αυτοκτονικό ιδεασμό και αγχώδεις εκδηλώσεις υποφέρει ένα μεγάλο μέρος των επαγγελματιών στα Χανιά που απευθύνθηκε τους προηγούμενους μήνες στην τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων για να ζητήσει βοήθεια.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία για τους πρώτους 17 μήνες λειτουργίας της γραμμής, ο ψυχολόγος Μανόλης Καργάκης είπε ότι οι επικοινωνίες έχουν φτάσει τις 843 με το μεγαλύτερο ποσοστό να προέρχεται από μέλη της Ομοσπονδίας.

Η οικονομική δυσχέρεια και τα επακόλουθα της, σε συνδυασμό με προσωπικούς, κοινωνικούς και οικογενειακούς παράγοντες, ωθούν τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους των Χανίων στο να ζητήσουν εξειδικευμένη βοήθεια.

Από τις 843 κλήσεις που δέχτηκε η γραμμή υποστήριξης της Ομοσπονδίας τους προηγούμενους μήνες, οι 209 αφορούν σε αγχώδεις εκδηλώσεις, 175 σε αναφορά στοιχείων κατάθλιψης, οι 110 σε αυτοκτονικό ιδεασμό, οι 74 σε κρίσεις πανικού. 188 τηλεφωνήματα αναφέρονται σε οικογενειακά προβλήματα, 43 σε διατροφικές διαταραχές, 27 σε σεξουαλικά προβλήματα και 17 σε κακοποίηση - συντροφική βία.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι σήμερα λειτουργία της Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων, οι γυναίκες είναι εκείνες που απευθύνονται με μεγαλύτερη ευκολία στους ειδικούς.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης αναπτύσσουν τους τελευταίους μήνες πρόσθετες δράσεις σε επίπεδο σωματείων ή επαγγελματικών κλάδων, με στόχο τη διαχείρισης του εργασιακού στρες.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια