default-image

Προσπάθησε να "βγάλει" μέρισμα για...νεκρό!

Κρήτη
Προσπάθησε να "βγάλει" μέρισμα για...νεκρό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρηματικοί στην εξαπάτηση του κράτους αποδεικνύονται πολίτες που δεν δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα. Στα απίστευτα που καταγράφονται αυτές τις μέρες πανελλαδικά, είναι και η περίπτωση πολίτη στα Χανιά ο οποίος προσπάθησε να υποβάλλει αίτηση για άνθρωπο που έχει αποβιώσει.

Ο επιτήδειος , δεν κατάφερε να πείσει τους υπαλλήλους του ΚΕΠ του δήμου Χανίων και να εξασφαλίσει τα δικαιολογητικά του κοινωνικού μερίσματος για άνθρωπο πεθαμένο , μιας και δεν είχε προνοήσει ότι το σύστημα μπλοκάρει τις αιτήσεις με λάθη ή κενά.  Ωστόσο, αν και η περίπτωση αυτή ήταν η μοναδική σε επίπεδο Χανίων, εκατοντάδες άλλες καταλήγουν προβληματικές και μη αποδεκτές.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΡΕΛΑΣ, ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΓΙΑ 3 ΕΥΡΩ!

Τα περισσότερα προβλήματα στη διαδικασία των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα σχετίζονται με τον ΑΜΚΑ. Οι υπάλληλοι των ΚΕΠ βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με απίστευτες περιπτώσεις πολλαπλών εγγραφών ασφαλισμένων.

Οι δικαιούχοι πάντως μέσω των υπηρεσιών και των συναρμόδιων υπουργείων καλούνται άμεσα να διορθώσουν τα λάθη ,καθώς ο χρόνος πιέζει δεδομένου ότι οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν έως τις 12 Δεκεμβρίου και το μέρισμα να έχει καταβληθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News