default-image

Τόνους χασίς εντόπισαν σκύλοι–ανιχνευτές σε απίθανη κρυψώνα ρυμουλκού

Κρήτη
Τόνους χασίς εντόπισαν σκύλοι–ανιχνευτές σε απίθανη κρυψώνα ρυμουλκού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 5 τόνοι ναρκωτικών εντοπίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ρυμουλκό που βρίσκεται νότια της Κρήτης και στο οποίο διενεργήθηκε έλεγχος των λιμενικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν και 5-6 συλλήψεις πιθανότατα Σύριοι.

Τα ναρκωτικά, χασίς και "σοκολάτες" όπως ονομάζεται η επεξεργασμένη κάνναβη, εντόπισε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης.

Σε απίθανη κρυψώνα

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε απίθανη κρυψώνα. Συγκεκριμένα είχαν αποθηκευτεί σε αμπάρι του ρυμουλκού όπου είχε γίνει ηλεκτροσυγκόλληση για να μην γίνουν αντιληπτά. Χρειάστηκε σβουράκι για να κοπεί το σημείο και να φτάσουν οι λιμενικοί στα ναρκωτικά. Η κρυψώνα είχε σκεπαστεί με βαρέλια και μάλιστα πάνω από τα βαρέλια υπήρχαν βρεγμένα σακιά με πιπέρι και καφέ, προφανώς για να μην μπορέσουν οι σκύλοι ανιχνευτές να εντοπίσουν τα ναρκωτικά!

Οι λιμενικοί ερευνούν ακόμη τα τοιχώματα του ρυμουλκού για το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι αλλού κρυμμένα ναρκωτικά.

Μεγάλη επιχείρηση

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος βρισκόταν σε εξέλιξη καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στη νότια Κρήτη και συνεχίστηκε στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, με ρεσάλτο των ειδικών δυνάμεων και προσωπικό από τα τμήματα ασφαλείας του λιμενικού, σε ρυμουλκό.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΣΚΑΦΟΣ - ΕΒΓΑΛΑΝ "ΛΑΒΡΑΚΙ"

Το ρυμουλκό φαίνεται ότι βρισκόταν σε διαρκή παρακολούθηση εδώ και δύο μέρες και στη διάρκεια της νύχτας έγινε η πρώτη έφοδος που δεν οδήγησε σε άμεσα συμπεράσματα για το ενδεχόμενο μεταφοράς παράνομου φορτίου. Ωστόσο αφότου μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης ξεκίνησε εξονυχιστικός έλεγχος και με σκύλους ανιχνευτές στα αμπάρια, όπου οι άνδρες του λιμενικού έβγαλαν λαβράκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News