Ειδήσεις

Συγκινεί η ταινία για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία -video

Συγκίνηση, όνειρα, ελπίδα, μαγεία… Όλα αυτά σε μία και μόνο ταινία. Σε μία ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη σε «όλα τα αστέρια που έφυγαν νωρίς και δεν πρόλαβαν να "χορέψουν" και να γευτούν βάλσαμο» δημιούργησε ένας νέος σκηνοθέτης εν όψει των Χριστουγέννων, της οποία μάλιστα τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, μαζί και οι μέρες με χαμόγελα, μυρωδιές και συναντήσεις ανθρώπων που έχουν να ανταμωθούν καιρό, ιστόριες για τον Άη- Βασίλη, κάτω από φως με λαμπιόνα.

Για κάποιους όμως τα Χριστούγεννα δεν έχουν τίποτα απ' όλα αυτά ή καλύτερα δε θέλουν να έχουν κάτι από αυτά, όχι από επιλογή κατ' ανάγκη, αλλά απλώς επειδή δε βρέθηκε κάποιος να τους θυμίσει, πόσο διαφορετικός δείχνει ο κόσμος όταν πιστέψεις σε κάτι.

Ένα «διαφορετικό» αγόρι και ένα κορίτσι, λίγο πιο ελαφρά άρρωστο, γνωρίζονται κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου και μέσα από την προσπάθειά τους να μάθουν βαλς και να χορέψουν στο δικό τους τέλειο «ρεβεγιόν», με τη συνοδεία ενός παλιού πικάπ αναπτύσσεται μια φιλία. Η μαγεία τελικά έρχεται , όταν εμείς πιστέψουμε σε αυτή, ακόμη και στις πιο γκρίζες και μαύρες γωνίες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα Χριστούγεννα ανήκουν στα παιδιά, όπου κι αν βρίσκονται.

Όπως αναφέρει και η ταινία είναι αφιερωμένη: σε όλα τα αστέρια που έφυγαν νωρίς και να πρόλαβαν να χορέψουν και να γευτούν βάλσαμο.

Το «Βάλσαμο» είναι το «φάρμακό» μας. Είναι η αγάπη για κάτι που μας μεταμορφώνει, όταν όλα γύρω είναι μαύρα. Είναι η αγάπη για το χορό, ανάγκη για συντροφιά.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά, πριν από λίγες μέρες. Η ταινία γυρίστηκε για φιλανθρωπικό σκοπό με σκοπό την προβολή της ταινίας σε εκδηλώσεις σχετικών οργανισμών και συλλόγων.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι συντελεστές εργαστήκαν αφιλοκερδώς και η ταινία "Βάλσαμο" δημιουργήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό.

Δείτε την υπέροχη ταινία για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία:

ΒΑΛΣΑΜΟ-ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ (2017) from Giannis Bletas on Vimeo.

Συντελεστές

Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας

Μουσική: Αντώνης Ζαχαράκης

Κάμερα: Μιχάλης Μπουχλής

Διεύθυνση φωτογραφίας- Μοντάζ: Γιάννης Μπλέτας

Επιμέλεια κίνησης: Νίνα Ηλιοπούλου - Πολιτάκη / Σοφία Καλημέρη

Υπεύθυνη casting: Αρχόντισσα Κοκοτσάκη

Έπαιξαν οι:

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΚΡΙΒΑ

ΝΙΚΟΣ ΑΧΤΑΡΗΣ

Μαμά:

ΒΟΥΛΑ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ

Σχόλια