Ειδήσεις

Ασυνείδητοι οδηγοί παρκάρουν συστηματικά σε θέση ΑΜΕΑ

Στο κέντρο της πόλης, μία θέση ΑΜΕΑ καταλαμβάνεται από άλλους οδηγούς πέρα απ' αυτόν που θα έπρεπε.

Οι… «γαϊδουρίστας» δεν έχουν όρια και αυτό φαίνεται καθημερινά, αρκεί να κάνεις μία βόλτα στους δρόμους του Ηρακλείου. «Θύμα» αυτών των ατόμων έπεσε η κ. Μαρία η οποία δεν μπορεί να παρκάρει στη θέση που της έχει παραχωρηθεί.

Ο λόγος; Διότι κάθε μέρα, όταν η συγκεκριμένη θέση μένει κενή, κανείς δεν την αφήνει ανεκμετάλλευτη… δυστυχώς!

Όπως λέει στο neakriti.gr η κ. Μαρία: «Πέρυσι τον Οκτώβρη μου παραχώρησαν μία θέση ΑΜΕΑ στο κέντρο της πόλης, στην Αγίου Μηνά. Όμως από τότε, διστάζουμε με το σύζυγο μου να μετακινήσουμε το αυτοκίνητο γιατί ξέρουμε πως όταν γυρίσουμε, δε θα μπορούμε να παρκάρουμε εκεί».

Όπως αναφέρει η ίδια, πρόκειται για μία προσωπική θέση που της παραχώρησε το κράτος, έτσι ώστε να μπορεί να σταθμεύει το αυτοκίνητο της. Πρόκειται για θέση που, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς από τις φωτογραφίες, έχει την πινακίδα του δικού της αυτοκινήτου, γεγονός που καταδεικνύει πως δεν επιτρέπεται να παρκάρει κάποιο άλλο όχημα σ' αυτή τη θέση, ακόμα και όχημα για ΑΜΕΑ.

Ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας

Σε ένα τόσο κεντρικό σημείο, στην «καρδιά» της πόλης, το να παρκάρεις αποτελεί αναμφισβήτητα μία δύσκολη υπόθεση. Ιδίως όταν κάποιος θέλει να κάνει τη δουλειά του, δεν σκέφτεται πολύ που να το αφήσει… το αφήνει εκεί που τον βολεύει ακόμα κι αν δημιουργεί πρόβλημα.

Η κ. Μαρία είναι ένα από τα άτομα στους οποίους δημιουργούνται δυσκολίες λόγω των πράξεων τρίτων.

«Έχω μιλήσει πολλές φορές με τη Δημοτική Αστυνομία. Μου λένε πως το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τους παίρνω τηλέφωνο. Όμως και η Δημοτική Αστυνομία δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Παλιότερα έκοβαν κλήσεις, άλλες φορές κάνουν επίπληξη στον οδηγό. Σήμερα πήρα τους υπεύθυνους τρεις φορές, αλλά κανείς δεν έχει έρθει. Λένε πως "έχουν λίγο προσωπικό"» αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Μαρία.  

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα θέμα συνεχές, που υπάρχει όλο το 24ωρο και όχι μόνο σε ώρα αιχμής, όπως λέει στο neakriti.gr η κ. Μαρία.

Κάπου εδώ ίσως θα πρέπει να αναρωτηθούμε… Γιατί να κλείσουμε το δρόμο σε ένα συνάνθρωπό μας ο οποίος έχει κάτι που δικαιούται, και σε αυτή την περίπτωση μία θέση ΑΜΕΑ; Πιθανότατα να είναι θέμα παιδείας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Γ. Αρ.

Σχόλια