Ειδήσεις

Οι τετράποδοι φίλοι μας... βγήκαν στο δρόμο για διαμαρτυρία

Πήραν τους τετράποδους φίλους τους ανά χείρας και διαμαρτυρήθηκαν στο δημαρχείο Ρεθύμνου για την έλλειψη χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων μέχρι τη στιγμή της υιοθεσίας.

Καθημερινά, πολλά σκυλιά μένουν στο δρόμο και αρκετοί εθελοντές βοηθούν ώστε να μη γεμίσει η πόλη με αγέλες αδέσποτων ζώων, όμως θα πρέπει να λειτουργεί πιο συχνά το δημοτικό κτηνιατρείο και να δημιουργηθούν κάποιες υποδομές διότι οι δυνατότητες του εθελοντισμού είναι περιορισμένες.

Δύο με τρεις φορές το μήνα λειτουργεί το δημοτικό κτηνιατρείο στο Ρέθυμνο, όμως αυτό δεν είναι δεδομένο. Τώρα πια έχει παραμείνει κλειστό για διάστημα τριών περίπου μηνών με αποτέλεσμα οι φιλόζωοι του Ρεθύμνου να τα βγάζουν δύσκολα πέρα με τις υποθέσεις αδέσποτων ζώων.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο, Βασίλη Θεοδωράκη, μάς ενημέρωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με την εθελόντρια κτηνίατρο που ερχόταν από τη Ρόδο, στο Ρέθυμνο γι' αυτό το λόγο, όπως και ότι ο Δήμος δεν δύναται να προχωρήσει σε προσλήψεις.

Ιστορίες ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα στα ζώα

Ο Γιώργος Αστρινός που φιλοξενεί πια την τέταρτη σκυλίτσα που βρήκε στους δρόμους, εξηγεί ότι πολλές φορές είναι δύσκολο να είναι οι εθελοντές «εκεί» για όλες τις περιπτώσεις και συμβουλεύει στο να κινητοποιηθεί ο Δήμος προκειμένου να έρθει σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο για να φροντίζονται τα άτυχα ζώα.

Στις προσπάθειες υπέρ των αδέσποτων ζώων στο Ρέθυμνο συμμετέχει και η Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης που έχει συμπεράνει πως πια η σχέση με τα ζώα έχει αλλάξει και η εγκατάλειψή τους προσβάλει τον τόπο, ιδίως στα μάτια των τουριστών. Μάλιστα θεωρεί ότι είναι αναγκαία η σχολική επιμόρφωση, ενώ ανέφερε ότι στο εξωτερικό κάθε σχολείο υιοθετεί ένα ζωάκι για να φανεί στην πράξη η σωστή και υπεύθυνη συμπεριφορά.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια