default-image

Παραδέχτηκε ότι είναι μεσάζων ο Βασίλειος Παπαδόπουλος

Ελλάδα
Παραδέχτηκε ότι είναι μεσάζων ο Βασίλειος Παπαδόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συνέντευξή του στον Γιώργο Τράγκα και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο μεσάζων Βασίλειος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο πώς προσέγγισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να καταφέρει να αναλάβει την εκποίηση μη επιχειρησιακών πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία και σε άλλες ξένες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επιμένει να υποστηρίζει ότι ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, είναι ιδιοκτήτης της «Ολυμπιακής Βιομηχανίας», μιας εταιρείας η οποία το 2016 εμφάνιζε μηδενικό τζίρο, δεν είναι μεσάζων.

Ωστόσο, ο κ. Παπαδόπουλος φαίνεται ότι έχε διαφορετική άποψη. Ερωτηθείς σχετικά, παραδέχθηκε εμμέσως ότι είχε ρόλο μεσάζοντα στην προσπάθεια πώλησης πυρομαχικών από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία.

«Το ελληνικό στράτευμα αγοράζει τα πάντα μέσω μεσαζόντων, να ξέρετε. Τυρόπιτες, παπούτσια, υφάσματα, τα πάντα, λάδια, γράσα. Αυτοί δεν είναι μεσάζοντες;» αναρωτήθηκε ο Βασίλειος Παπαδόπουλος ομολογώντας με αυτόν τον τρόπο ότι λειτούργησε ως μεσάζων.

«Όταν πήγα, αυτό που πονούσε πραγματικά ήταν τα τεράστια αποθέματα τα οποία δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούνε» εξομολογήθηκε ο μεσάζων για τις πρώτες προσπάθειές του να πείσει την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε πώληση πλεονάζοντος αμυντικού υλικού.

«Εγώ έκανα και μεγάλες προσπάθειες να μπορέσω σε κάποιες χώρες να μπορέσω να τα πουλήσω» συνέχισε και υποστήριξε ότι η πώληση πυρομαχικών στην Ιορδανία -την οποία αρχικώς αντιπροσώπευε ο Βασίλειος Παπαδόπουλο- δεν ολοκληρώθηκε επειδή το Αμμάν ζητούσε μικρή ποσότητα και επειδή η Αθήνα πουλούσε ακριβά.

«Η θέση όμως του υπουργείου ήταν να μπορέσουν να φύγουν όλα-όλα. Τους είπα ότι πρέπει να κοστολογήσετε το θέμα της τιμής» είπε ο μεσάζων.

Μάλιστα, ο Βασίλειος Παπαδόπουλος επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι από το ναυάγιο της πώλησης βλημάτων «χαθήκανε 700 εκατομμύρια».

Παραδοχή ότι γνωρίζει τον Πάνο Καμμένο

Στο ερώτημα αν γνωρίζει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο Βασίλειος Παπαδόπουλος απαντά: «Μα είναι δυνατόν εγώ να μην έχω πάει στο υπουργείο; Είναι δυνατόν να μην έχω καθίσει και να μη τον έχω παρακαλέσει κάποιες εργασίες να γίνονται σε χρόνους που ο πελάτης μπορεί να ανεχτεί; Εσείς τι νομίζετε; Εδώ υπάρχει άρνηση για τα πάντα...».

«Η εισαγγελέας διέταξε μια έρευνα. Ας αφήσουμε το κράτος να κάνει τη δουλειά του κι αν εγώ φταίω σε κάτι, θα πληρώσω» προσθέτει ο μεσάζων στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News