Ειδήσεις

Οι επιστήμονες συμβουλεύουν: Ο έρωτας… παχαίνει!

Ο έρωτας… παχαίνει σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, καθώς οι νιόπαντροι μπορούν να πάρουν κατά μέσο όρο τέσσερα έως πέντε κιλά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του γάμου τους, ενώ για τα ζευγάρια που αποφασίζουν να συγκατοικήσουν, μπορεί να δουν τρία ως τέσσερα κιλά πιο πάνω το νούμερο στη ζυγαριά τους, κατά τους τρεις πρώτους μήνες της συγκατοίκησης!

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα ζευγάρια επιλέγουν να τρώνε περισσότερο μαζί, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό και να βγαίνουν λιγότερο έξω, καθώς μοναδική τους επιδίωξη είναι να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο ο ένας με τον άλλον.

Η καθηγήτρια και διατροφολόγος, Dr. Catherine Hankey δηλώνει στους The Times: «Αυτό είναι ένα τεράστιο πολιτιστικό ζήτημα» και προσθέτει: «Οι άνθρωποι που αποφασίζουν να συγκατοικήσουν πρέπει πραγματικά να προσέξουν το βάρος τους. Το να είστε παχύσαρκοι είναι κακό για την αυτοεκτίμηση σας και μπορεί να βλάψει και τη σχέση σας».

Οι δηλώσεις της Dr. Hankey, έρχονται σε συμφωνία με μία σειρά προηγούμενων επιστημονικών μελετών που απέδειξαν ότι μια ευτυχισμένη σχέση είναι συνώνυμη με την απόκτηση κιλών.

Πιο συγκεκριμένα, μια μελέτη του 2013 που διεξήχθη από ερευνητές του Southern Methodist University, διαπίστωσε ότι όσο πιο ικανοποιημένοι ήταν οι νεόνυμφοι τόσο περισσότερο βάρος αποκτούσαν σε διάστημα δύο ετών.

Αντίθετα, τα ζευγάρια που ήταν λιγότερο ικανοποιημένα στη σχέση τους διατηρούσαν κανονικά το βάρος τους.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια