Ειδήσεις

Πλήθος πιστών στο δρόμο για την πολιούχο Αγία Βαρβάρα

Πάνδημη ήταν η συμμετοχή λαού και κλήρου στο Ρέθυμνο στον εορτασμό της πολιούχου και προστάτιδας της πόλης και του πυροβολικού, Αγίας Βαρβάρας.

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη το Ρέθυμνο τίμησε την πολιούχο και προστάτιδά του, προστάτιδα του πυροβολικού Αγία Βαρβάρα με τις ευλογίες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Ευγενίου και Ανδρέα, αντίστοιχα.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό χιλιάδες Ρεθυμνιώτες τίμησαν τη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας, όπως και ο πρώτος δημότης του Ρεθύμνου, ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρινάκης, ενώ κλειστά παρέμειναν τα ιδιωτικά καταστήματα λόγω αργίας, αφού και ο πρώτος σύλλογος παντοπωλών που λειτούργησε στην πόλη, φέρει το όνομα της Αγίας.

Κλήρος και μοναχοί χοροστάτησαν και πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον ιερό ναό στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, κάποιοι με λαμπάδες περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να περάσουν στο δαφνοστόλιστο προαύλιο και την εκκλησία, ενώ στο τέλος οι νοικοκυρές συνέλεξαν δάφνες για να τις διατηρήσουν στο σπίτι τους.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια