default-image

Εικόνες χάους στο Ηράκλειο - Το κέντρο έγινε... εργοτάξιο

Κρήτη
Εικόνες χάους στο Ηράκλειο - Το κέντρο έγινε... εργοτάξιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σκηνικό… χάους επικρατεί στο κέντρο του Ηρακλείου, καθώς σήμερα ξεκίνησαν επίσημα τα έργα ανάπλασης, όπως είχε ενημερώσει ο Δήμος Ηρακλείου. Το «καυτό» ζήτημα των έργων απασχολεί όσους δραστηριοποιούνται στο κέντρο.

Ενόψει Χριστουγέννων, το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε ένα μικρό εργοτάξιο, με την κυκλοφορία να έχει «κοπεί» σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και τους καταστηματάρχες να εκφράζουν την ανησυχία τους για το τζίρο που θα κάνουν τα μαγαζιά τους.

Μάλιστα, τα παράπονα έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλές μέρες, με πολλούς εμπόρους να υποστηρίζουν ότι κάνουν μηδενικό τζίρο λόγω των έργων.

Ο ήδη μειωμένος αριθμός των πελατών στην αγορά του Ηρακλείου, υποστηρίζεται πως μειώνεται κι άλλο… ιδίως σε μία περίοδο που οι καταστηματάρχες περίμεναν πώς και πώς για να δουν «ζεστό» χρήμα στην τσέπη τους.

Μαρτυρία ιδιοκτήτριας μαγαζιού στο κέντρο

Πριν από λίγες μέρες είχε μιλήσει στο neakriti.gr η κ. Θεοδώρα Κρόπαλη που έχει κατάστημα αισθητική επί της οδού Μιχελιδάκη.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΡΓΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ: ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΗΔΕΝ ΤΖΙΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ

«Είμαστε σε απόγνωση όλοι εδώ στην περιοχή. Η  πελατεία μου έχει μειωθεί δραματικά. Αρκεί να σας αναφέρω ότι από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ δεν ήρθε καμία πελάτισσα. Με μηδέν τζίρο πως θα βγάλω τις υποχρεώσεις μου και πώς θα πληρώσω βασικά μου έξοδα  όπως για παράδειγμα το ενοίκιο του μαγαζιού που αγγίζει τα 700 ευρώ;».

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News